В Луцьку завершила роботу 44-а сесія міської ради

В Луцьку завершила роботу 44-а сесія міської ради

11.09.13 08:31 0 817
Депутати міської ради зібралися на друге пленарне засідання 44-ї сесії.

На початку засідання міський голова Микола Романюк повідомив, що депутатська група «Патріоти Волині» змінила назву й віднині називається «Право і справедливість». До її складу увійшли Роман Бондарук, Рустам Дячук, Тарас Бас, Андрій Осіпов та Антон Сосновський. Головою об’єднання обрано Романа Бондарука.

Потому обранці громади перейшли до розгляду питань порядку денного.

Зокрема, депутати розглянули питання «Про окремі заходи попередження несприятливої екологічної ситуації в житловому масиві Львівський». Доповідачем виступив Андрій Осіпов, який розповів присутнім про основні пункти документа.

Запитання до доповідача та свої думки з цього приводу висловили секретар міської ради Григорій Пустовіт, депутати Юрій Вега, Тетяна Дементьєва, Анатолій Бірюков.

Свою думку щодо питання будівництва каналізаційної мережі на Малоомельянівському масиві висловив міський голова Микола Романюк, який зауважив, що частина пунктів, які прописанні у проекті рішення уже виконані. Він зауважив, що роботи над виготовленням проектно-кошторисної документації уже розпочаті і будуть проведені у два етапи. До кінця вересня має бути готовий проект будівництва господарсько-побутової каналізації на Малоомельянівському масиві, а до грудня – зливової каналізації.

Микола Романюк сказав, що міська влада зацікавлена, аби якомога швидше виготовити необхідну документацію і дізнатися, скільки ж коштів необхідно на будівництво каналізаційної мережі. Завдання міської влади -допомогти людям у вирішенні їхньої проблеми. За словами міського голови, вартість робіт буде значна. Він навів приклад мікрорайону Вересневе, де на будівництво першої черги каналізаційної мережі необхідно близько 17 млн грн.

Підтримав міського голову й начальник управління капітального будівництва Леонід Карабан. Він зауважив, що проектно-кошторисна документація уже замовлена. Однак є певні технічні особливості. За його словами, передбачається облаштування каналізаційно-насосної станції, яка перекачувала б ці відходи до вулиці Володимирської. Проте, там земля Заборолівської сільської ради, з якою уже досягнуто домовленості про безкоштовну передачу її у міську власність. Однак, через зміни у законодавстві у цьому питанні виникли певні проблеми.

Леонід Карабан зазначив, що будівництво господарсько-побутової та зливової каналізації необхідно робити у комплексі, бо без цього не буде необхідного ефекту. Крім того, облаштування зливової каналізації не можливе без будівництва твердого дорожнього покриття на вулицях.

Міський голова Микола Романюк ще раз наголосив, що міська влада працює над вирішенням проблеми підтоплення Малоомельянівського масиву, однак, усього відразу, на жаль, зробити неможливо.

Зрештою, депутати не підтримали запропонований депутатом Андрієм Осіповим проект рішення.

Крім того, на шньому пленарному засіданні було розглянуто питання «Про внесення змін до Статуту територіальної громади міста Луцька», «Про внесення змін до Регламенту Луцької міської ради VI скликання», «Про скасування рішення Луцької міської ради від 24.06.1998 №2/14 «Про делегування повноважень міської ради міському виконавчому комітету», «Про удосконалення питань регулювання чисельності безпритульних тварин». Однак, жодне із запропонованих рішень так і не було підтримане.

Розглянувши усі питання порядку денного, депутати завершили роботу 44-ї сесії міської ради.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Світова спільнота має ...
Наступна новина: "Чорноморець" забив 10 ...

КОМЕНТАРІ