Закарпаття: іван Качур привітав учасників фестивалю «Словенська веселіца»

Закарпаття: іван Качур привітав учасників фестивалю «Словенська веселіца»

11.09.13 08:18 0 1228
У неділю, 8 вересня, в смт. Великий Березний відбулося обласне свято словацького народного мистецтва „Словенска веселіца-2013”. Присутніх на святі вітали заступник голови облдержадміністрації Іван Качур, заступник голови обласної ради Андрій Сербайло, Генеральний консул Словацької республіки в м. Ужгород Янка Буріанова, керівники місецивх органів влади, культурних та національних товариств.

У заході також взяли участь Почесний консул Словацької республіки в смт. Великий Березний Олег Адамчук, заступник начальника управління культури облдержадміністрації Іван Канюка та заступник начальника відділу національностей та релігій облдержадміністрації Наталія Шутанич.

За активну роботу з пропаганди і збереження мови, культури і традицій словаків Закарпаття та з нагоди проведення обласного свята словацького народного мистецтва організаторів та активістів свята нагороджено Почесними грамотами обласної державної адміністрації та Почесними грамотами Великоберезнянської районної державної адміністрації та районної ради.

З концертною програмою на святі виступили колективи художньої самодіяльності Великоберезнянського, Ужгородського, Перечинського, Свалявського районів, м. Ужгород та Словаччини. Учасникам фестивалю від облдержадміністрації вручено цінні подарунки.

На святі також було представлено виставку ужитково-прикладного мистецтва.

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ