На Львівщині триває рейд "Урок": правоохоронці виявляють факти правопорушень щодо дітей

На Львівщині триває рейд "Урок": правоохоронці виявляють факти правопорушень щодо дітей

11.09.13 08:52 0 719
На виконання вимог Законів України «Про освіту», «Про загальнодержавну програму «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2016 року» та з метою забезпечення соціального і правового захисту дітей», у період з 01 по 10 вересня 2013 року проводиться Всеукраїнський профілактичний захід «Урок».

Метою заходів є охорона громадського порядку на території загальноосвітніх навчальних закладів під час проведення урочистої лінійки, присвяченої Дню знань.

На виконання доручення начальника ГУМВС України у Львівській області від 30.08.2013 року «Про забезпечення участі працівників міліції під час проведення Дня знань у навчальних закладах» та вимог нормативних документів МВС України щодо проведення шефської роботи в закріплених інтернатних дитячих закладах, розпорядження ГУМВС України у Львівській області від 29.06.2010 №300 «Про перезакріплення керівного складу ГУМВС та МРВ ГУМВС України у Львівській області за дитячими будинками й школами-інтернатами» керівництвом Головного управління, начальниками служб ГУМВС, керівництво та особовий склад ОВС області 1 вересня із нагоди Дня знань відвідали усі закріплені дитячі заклади. Працівники міліції взяли участь у проведенні святкового заходу, надавши їм необхідну допомогу.

Під час проведення профілактичного заходу «Урок» працівники Кримінальної міліції у справах дітей підпорядкованих підрозділів організовують зустрічі з місцевими адміністраціями шкіл, батьківськими комітетами з метою налагодження взаємодії, взаємного інформування щодо фактів правопорушень серед дітей, жорстокого поводження з дітьми, невиконання батьками обов’язків з виховання дітей, а також залучення дітей, які перебувають на обліку ОВС, до гуртків, секцій.

Уживаються заходи спільно з органами освіти, службами у справах дітей з виявлення дітей, які не приступили до занять та усунення чинників, які призвели до цього.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області

(за матеріалами СКМСД ГУ МВСУ у Львівській області)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку відзначили 25-ту ...
Наступна новина: "МАЮ ПРАВО ЗНАТИ": виплати ...

КОМЕНТАРІ