«На Львівщині формуються сприятливі передумови для стимулювання розвитку економічного, виробничого та соціального потенціалів області»

«На Львівщині формуються сприятливі передумови для стимулювання розвитку економічного, виробничого та соціального потенціалів області»

11.09.13 11:05 0 939
Цими вихідними на українсько-польському кордоні «Нижанковичі-Мальховице» пройшов фестиваль «Європейські дні добросусідства 2013 «межа 480». В рамках цього заходу 8 вересня відбувся також Форум транскордонної співпраці, участь у якому взяв перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Матолич.

Під час Форуму його учасники розглянули ряд питань, зокрема щодо нової стратегії Підкарпатського воєводства в контексті українсько-польської співпраці, польської співпраці розвитку – можливості підтримки українсько-польських проектів та реалізації проектів в рамках Польської Допомоги Розвитку на території України. В іншому тематичного блоці було обговорено підсумки реалізації проектів в рамках програми Україна-Польща-Білорусь, а також відбулась презентація проектів, реалізованих на території України.

Із вітальним словом до учасників Форуму транскордонної співпраці звернувся Богдан Матолич, який відзначив важливість Європейських Днів Добросусідства, а також те, що з кожним роком вони користуються все більшим визнанням та підтримкою.

«Починаючи із 2004 року, щорічно на українсько-польському кордоні відбуваються заходи, які об’єднують і сприяють інтеграції між прикордонними регіонами сусідніх країн. Окрім цього, українсько-польський кордон для нашої держави є одночасно й кордоном із Європейським Союзом, і в цьому контексті надзвичайно важливим є підписання Україною Угоди про Асоціацію з ЄС. Поглиблення взаємодовіри є передумовою ефективної співпраці понад кордонами, популяризації ідеї привітного кордону. І в цьому контексті, я переконаний, майбутнє відкриття міжнародного пункту пропуску «Нижанковичі-Мальховичі» надасть нової динаміки українсько-польським стосункам, та матиме позитивний вплив на розвиток прикордонних територій», – додав перший заступник очільника Львівщини.

Богдан Матолич також розповів про регіональну політику щодо підтримки національного товаровиробника на внутрішньому ринку, розвиток агропромислового комплексу, поділився досвідом щодо стимулювання населення області на впровадження енергоощадних заходів, запровадження нових кластерних підходів до розв’язання проблеми поводження з твердими побутовими відходами та реалізацію Національних проектів.

«У Львівській області формуються сприятливі передумови для стимулювання розвитку економічного, виробничого та соціального потенціалів», – зазначив під час виступу перший заступник голови ОДА.

«Я переконаний, що наші спільні зусилля не є марними, і сподіваюсь, що вони сприятимуть постійній підтримці та відбудові культурних зв’язків, спільної духовної спадщини, доланню існуючих стереотипів, а також здійсненню промоції прикордонних регіонів України та Польщі», – додав Богдан Матолич.

Додамо, що по обидві сторони кордону, упродовж двох днів також відбулось багато акцій транскордонного співробітництва, культурних заходів для мешканців прикордонних районів України та Польщі, зокрема концерти відомих виконавців, фестиваль смаку, транскордонний ярмарок, розважально-спортивні ігри та інше. 8 вересня учасники Європейських Днів Добросусідства 2013 також утворили «живий ланцюг» через українсько-польський кордон.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Україні відбудуться ...
Наступна новина: "КНТУ-Єлісаветград" - ...

КОМЕНТАРІ