Світова спільнота має переконати КНДР закрити ядерну програму – міжнародний експерт

Світова спільнота має переконати КНДР закрити ядерну програму – міжнародний експерт

11.09.13 08:31 0 800
ООН, країни-учасниці Договору про заборону ядерних випробувань мають переконати Північну Корею закрити ядерну програму. При цьому світова спільнота має використати мирні, політичні методи впливу на керівництво КНДР. Про це заявив в Києві виконавчий секретар організації Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань Лассін Зербо. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Переговори потрібні і можливі. КНДР спершу погодилась не проводити ядерних випробувань, а потім вийшла з переговорів і поновила випробування. Однак потрібен позитивний приклад того, що відмова від ядерної зброї не несе загрозу національній безпеці країни. Було б чудово, якби держави, що володіють ядерною зброєю, закрили свої ядерні програми. Це дозволило б продовжити переговори з КНДР щодо її відмови від ядерних випробувань», – зазначив Зербо, відповідаючи на запитання Радіо Свобода.

У лютому Північна Корея оголосила, що успішно здійснила випробування ядерного вибухового пристрою, вже третє.

Світова спільнота закликає Пхеньян відновити переговори про його ядерну програму. У квітні північнокорейська влада заявила, що сяде за стіл переговорів тільки після того, як ООН погодиться скасувати запроваджені проти Пхеньяна санкції, а США і Південна Корея припинять спільні військові навчання. Сеул і Вашингтон назвали ці умови абсурдними.

Переговори про ядерну програму КНДР з участю двох корейських держав, США, Китаю, Японії і Росії були зупинені у 2009 році.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ