У Тернополі відбувся "Науковий пікнік"

У Тернополі відбувся "Науковий пікнік"

11.09.13 08:07 0 971
7 вересня 2013 року на Театральному майдані Тернополя відбувся Міжнародний проєкт "Scientific Fun – Наукові пікніки в Україні". Організатори заходу – Молодіжний центр працевлаштування (м. Тернопіль), Центри Науки Коперника та Міжнародних Ініціятив (Польща). Активну участь у підготовці і проведенні проєкту взяв депутат Тернопільської міської ради свободівець Михайло Сиротюк.

"Завдяки проєкту "Наукові пікніки в Україні" ми хотіли показати те, що відбувається за зачиненими дверима наукових лабораторій, – зазначив Михайло Сиротюк. – Думаю, що нам це вдалося. У Польщі "Наукові пікніки" відбуваються з 1997 року. Хочу вірити, що вони "приживуться" і в Україні. За нашими підрахунками, до проєкту долучилося від 2,5 до 4-х осіб. Ми вкотре довели, що в Тернополі можна реалізувати проєкти міжнародного рівня".

У понад двадцяти п'яти імпровізованих лабораторіях просто неба свої наукові досліди показували 68 учасників – учні та студенти різних навчальних закладів Тернополя, а також гості з инших міст України та з-за кордону. Із захопленням за ними спостерігали дорослі та діти. Останні особливо дивувалися "фараоновим" зміям, що "народилися" внаслідок хімічної реакції, велетенським мильним бульбашкам, полімерним черв'якам, шашликам із повітряних куль, експериментам зі звуком.

"Наукові пікніки" відбулися вперше не тільки в Тернополі, а й в Україні, – зазначив заступник міського голови Тернополя свободівець Леонід Бицюра. – У рамках проєкту було поставлено понад 50 дослідів з фізики, хімії, біології. Приємно, що діти мали змогу не тільки спостерігати за ними, а й брати безпосередню участь. Адже всі досліди були на сто відсотків безпечними, а головне – цікавими. Завдяки "Науковим пікнікам" школярі на власні очі переконалися: наука – це не тільки скучні формули й теореми, вона може бути дуже цікавою".

"Scientific Fun – Наукові пікніки в Україні" згодом також відбудуться у Львові, Києві, Луганську та Харкові.

Світлини можна переглянути тут: https://plus.google.com/photos/104331009406632508844/albums/5920991755832839761

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Чоловіка, який вижив в ...

КОМЕНТАРІ