В МВС відбулася зустріч Національної робочої групи з питань реалізації програми TAHCLE в Україні

В МВС відбулася зустріч Національної робочої групи з питань реалізації програми TAHCLE в Україні

11.09.13 10:56 0 858
Дана група була створена відповідно до вимог Меморандуму про взаєморозуміння з метою імплементації Програми Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ. До її складу увійшли представники МВС України, Бюро демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ, Міжнародної організація з питань міграції в Україні (МОМ) та представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

З метою затвердження плану роботи щодо виконання вимог зазначеного Меморандуму у міліцейському відомстві відбулося засідання даної робочої групи. Під час зустрічі присутні обговорили план реалізації Програми за результатами проведення навчання для правоохоронців, етапи реалізації Програми в Україні.

Детально зупинилися учасники і на процесі навчання правоохоронців та підготовці відповідних навчальних й методичних матеріалів.

Нагадаємо, що 06 липня минулого року між МВС України та Бюро з демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ було підписано Меморандум про взаєморозуміння. Укладення цього Меморандуму надасть можливість підвищити ефективність боротьби зі злочинами, вчиненими на ґрунті ненависті, а також залучити міжнародну технічну допомогу з метою підвищення кваліфікації працівників Міністерства внутрішніх справ України в цій сфері. 13 листопада того ж року було проведено робочу зустріч з представниками Бюро з демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ (БДІПЛ) та представниками структурних підрозділів МВС щодо імплементації Програми БДІПЛ ОБСЄ.

Наступна зустріч робочої групи запланована на кінець жовтня цього року. Зокрема, заплановано проведення представниками БДІПЛ ОБСЄ ознайомчого семінару для керівників структурних підрозділів правоохоронних органів з питань запровадження програми TAHCLE в Україні.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Львівській митниці ...

КОМЕНТАРІ