У першому фестивалі

У першому фестивалі "Зорепад Світязя" перемогли херсонські міліціонери

11.09.13 11:29 0 1191
На Волині відбувся фестиваль творчості працівників міліції у жанрі української народної та естрадної пісні, співаної поезії і авторської пісні «Зорепад Світязя».

Фестиваль проводився на березі мальовничого озера Світязь Шацького району. Сюди приїхали виконавці зі всієї України. Конкурсанти виконували українську народну пісню і одну композицію на міліцейську тематику.

Фестиваль «Зорепад Світязя» проводився за підтримки профспілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України та управління МВС України у Волинській області та за ініціативи голови обласної профспілкової організації Володимира Буравського. Цього року він проводився вперше, однак відтепер продемонструвати свої співочі таланти на Волині працівники міліції матимуть змогу щороку.

Зі всіх регіонів України приїхало сорок учасників (працівники міліції, пенсіонери та їхні родичі). Виступали як солісти, так і колективи.

Честь Волині відстоювали двоє учасників: жіночий колектив «Журавка» і дует Василя Возняка та Василя Марцинюка.

Начальник управління МВС України у Волинській області генерал-майор міліції Олександр Терещук наголосив:

– Фестиваль потрібний, адже міліціонери в першу чергу – люди, і вони талановиті. Пісні у їхньому виконанні гріють душу і серце та заставляють думати лише про хороше. Ми раді приймати гостей на нашій мальовничій Волині, адже колеги зі всієї України отримали змогу не лише поборотися у конкурсі, а й побачити домівку волинських міліціонерів.

У складі журі фестивалю – голова профспілки атестованих працівників ОВС України Анатолій Онищук, народний артист України Василь Чепелюк, заслужені артисти Павло Мрежук та Іво Бобул, автор розробки концепції фестивалю та головний режисер – заслужений діяч мистецтв України Віталій Іваницький.

Суперництво було сильним, адже у міліцейських погонах багато талановитих людей. Всі виконавців відповідально готувалися до фестивалю та подарували глядачам багато позитивних емоцій. За кілька днів боротьби учасники познайомилися та знайшли багато нових друзів. Вони вболівали один за одного та щиро бажали своїм колегам отримати пальму першості.

Однак диплом кращого з кращих та грошову винагороду у розмірі п’ять тисяч гривень отримав колектив «Дженерал войс» із Херсонської області. Керівник гурту Олексій Панамарьов розповів, що колектив у вересні святкуватиме річницю створення. Учасники гурту – діючі міліціонери, які у вільний від роботи час займаються творчістю.

Також цінними призами були нагороджені інші учасники. Начальник управління МВС України у Волинській області генерал-майор міліції Олександр Терещук вручив їм телевізори. Серед тих, кого відзначили, – дует із Волині. Їхня пісня «Опера» настільки сподобалася глядачам та журі, що навіть стала своєрідним гімном фестивалю «Зорепад Світязя».

А на гала-концерт за участю зірок вітчизняної естради – гурту «Алібі» та Володимира Моісеєнка, Павла Мрежука, Василя Чепелюка та Іво Бобула – прибули міліціонери зі всієї Волині.

А завершальним етапом всеукраїнського фестивалю творчості працівників міліції став святковий феєрверк і традиційна світяцька юшка.

Юлія ЛОКОТЬКО,

СЗГ УМВС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Діяльність Фонду ...

КОМЕНТАРІ