В Росії обвинувачений у справі про замах на Путіна засуджений до 10 років

В Росії обвинувачений у справі про замах на Путіна засуджений до 10 років

11.09.13 14:55 0 953
Міський суд столиці Росії Москви у вівторок засудив до 10 років колонії суворого режиму громадянина Казахстану Іллю П’янзіна, визнавши його винним у підготовці замаху на нинішнього президента країни Володимира Путіна в 2011 році. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Засідання проходило при закритих дверях за клопотанням обвинуваченого. Він уклав угоду зі слідством, визнав провину і, таким чином, зміг розраховувати на пом’якшення покарання.

За версією слідства, П’янзін, перебуваючи в грудні 2011 року в Україні, вступив до угрупування, створеного за розпорядженням лідера північнокавказьких бойовиків Доку Умарова. Перед групою було поставлено завдання здійснити замах на кандидата в президенти Росії Путіна. На шляху його кортежу в Москві планувалося підірвати замінований автомобіль. Україна видала П’янзіна російській стороні, Осмаєв залишився на Україні.

Екстрадицію з України до Росії другого підозрюваного в цій справі, якого називають громадянином Росії Адамом Осмаєвим, припинила постанова Страсбурзького суду; його справу розглядають в Україні. Осмаєв заявляє, що ні в чому не винен, а свої первісні зізнання дав під тортурами й тиском.

Осмаєва та П’янзіна також підозрювали у скоєнні вибуху в Одесі. У деяких російських політиків та журналістів виникали сумніви щодо реальності такого замаху на російського керівника. Критики також заявляли, що оголошення про викриття замаху на Путіна могло бути частиною політичного піару цього діяча напередодні президентських виборів у Росії, в яких він кандидував і врешті переміг.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Щонайменше 14 людей стали ...
Наступна новина: Влада Пакистану планує ...

КОМЕНТАРІ