Діяльність Фонду гарантування вкладів зміцнює довіру українців до банківської системи – Олена Шарова

Діяльність Фонду гарантування вкладів зміцнює довіру українців до банківської системи – Олена Шарова

11.09.13 11:34 0 931
Функціонування Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та системне проведення виплат вкладникам збільшує довіру до банківської системи країни, - вважає директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів Олена Шарова. Як зазначила вона в ефірі телеканалу БТБ, на сьогодні кошти Фонду становлять рекордну суму за весь період його існування – 6,3 млрд грн.

За словами Шарової, за 15 років діяльності Фонду 400 тис. вкладників отримали майже 7 млрд грн відшкодувань. У 2013 рік ці виплати склали 2,3 млрд грн. Упродовж 3-4 місяців 97% вкладників двох банків, де Фонд призначив тимчасову адміністрацію, отримали свої внески.

Шарова нагадала, що гранична сума, яку сьогодні повертають вкладникам, зросла від початку діяльності Фонду в 11 разів. Наразі вона становить 200 тис. грн. Джерелом надходжень Фонду є відрахування банків, кошти від інвестиційної діяльності та ліквідації фінустанов.

Шарова також висловила переконання, що Фонд надійно гарантує захист внесків українців у банках. Окрім того вона не бачить підстав для виникнення критичних ситуацій на фінансовому ринку в сегменті вкладів фізичних осіб. «Я вважаю, що коштів у Фонду вистачить. Нагляд Національного банку буде здійснюватися дуже гарно, і ми зможемо втримати фінансову і банківську стабільність на належному рівні», - зазначила директор-розпорядник Фонду.

ФГВФО заснований в 1998 році, за час діяльності установа виплатила кошти вкладникам 34 банків. За даними Фонду, з 1999 року більше, ніж у 100 разів збільшився обсяг депозитів у банках – до понад 380 млрд грн. Середній розмір банківського внеску в Україні становить 8,27 тис. грн.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У першому фестивалі ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ