На Волині майже 60 відсотків зареєстрованих апаратів РРО формують фіскальні звіти в електронному вигляді

На Волині майже 60 відсотків зареєстрованих апаратів РРО формують фіскальні звіти в електронному вигляді

11.09.13 12:12 0 941
Вже 3860 касових апаратів підключено до Системи зберігання та збору даних Міндоходів України. Модернізована техніка автоматично передає звіти до єдиного серверу обробки інформації Міндоходів. Ще більше тисячі РРО перебувають на переобладнанні в місцевих сервісних організаціях. Про це на зустрічі з представниками волинського бізнесу, сервісних організацій та посадовців податкових інспекцій області повідомив начальник відділу контролю за проведенням розрахункових операцій ГУ Міндоходів Волині Роман Галазюк.

«Сумлінні платники податків нашої області розуміють переваги цієї новації для бізнесу, – коментувала, виступаючи на засіданні, заступник начальника ГУ Міндоходів у Волинській області Інна Степанюк, – найперше, передача даних в електронному вигляді призведе до скорочення перевірок, адже усі розбіжності між отриманою звітністю та первинною документацією будуть виявлятись заздалегідь. Хочу також попередити підприємців, що не варто зволікати з персоналізацією косової техніки, з 1 жовтня 2013 року усі моделі РРО, які не забезпечуватимуть передачу контрольно-звітної інформації до органів Міндоходів, будуть вилучені з Державного реєстру. А з 1 січня 2014 року передбачено штрафні санкції для непереобладнених РРО».

Користувачі касової техніки зобов’язані обладнати вже існуючі апарати відповідними модемами для передачі даних, або повністю оновити обладнання. В обох випадках необхідно керуватись Державним реєстром реєстраторів розрахункових операцій, у якому знаходиться перелік дозволених до використання моделей.

Представники сервісних організацій відразу продемонстрували присутнім на заході підприємцям сучасну касову техніку, яка відповідає всім вимогам вітчизняних нормативних документів.

Довідка: Так, на діє Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій, який затверджено наказом Міністерства доходів і зборів України від 02.08.2013 № 317.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Понад 20 відсотків ...
Наступна новина: З початку року через митні ...

КОМЕНТАРІ