У Волинській області при продажу власної продукції тваринництва отримані доходи не оподатковуються

У Волинській області при продажу власної продукції тваринництва отримані доходи не оподатковуються

11.09.13 12:06 0 852
При продажу власної продукції тваринництва отримані від такого продажу доходи не є оподаткованим доходом, якщо їх сума сукупно за рік не перевищує 100 розмірів мінімальної заробітної плати, у встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року. Такі фізичні особи здійснюють продаж зазначеної продукції без отримання довідки про наявність земельних ділянок.

При реалізації сільськогосподарської продукції (крім продукції тваринництва) податковому агенту надається копія довідки про наявність земельних ділянок.

Водночас особи, які мають статус податкових агентів, зобов’язані подавати до органу державної податкової служби податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків, а також суми утриманого з них податку.

Слід зазначити, що зазначений розрахунок подається податковими агентами при виплаті як оподаткованих, так і неоподаткованих доходів. Тому приватному підприємцю, який виплачує громадянам кошти за закуплену сільськогосподарську продукцію, необхідно відобразити зазначену виплату в Податковому розрахунку ( форма 1- ДФ) за ознакою доходу «148».

Довідково: Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, затверджений наказом ДПАУ від 24.12.10 р. № 1020.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вадим Гураль: “Молодь ...
Наступна новина: Сьогодні ЛМКП ...

КОМЕНТАРІ