На хмельницькому речовому ринку відкрито консультаційний центр для платників податків

На хмельницькому речовому ринку відкрито консультаційний центр для платників податків

11.09.13 12:30 0 872
Відтепер підприємці, які працюють на речових ринках у районі Львівського шосе, що у Хмельницькому, можуть отримувати податкові та митні послуги практично на робочому місці.

Ця подія стала результатом партнерської співпраці органів доходів тв. зборів області з громадськими організаціями, які є захисниками інтересів підприємництва краю – Територіальним відділенням платників податків України та Асоціацією хмельницьких ринків.

Задля того, аби кожен підприємець міг отримати безкоштовну кваліфіковану пораду щодо особливостей та термінів сплати податків, обрання тої чи іншої системи оподаткування чи групи спрощеної системи оподаткування, адміністрацією ринку «Привоз» виділено окреме відремонтоване приміщення. Асоціація ринків обіцяє забезпечувати роботу пункту усім необхідним, а консультації надаватимуть представники АППУ та ДПІ у м. Хмельницькому.

Як відзначав голова Асоціації Хмельницьких ринків Валерій Таратасюк, подібного закладу поки що ще немає на жодному ринку у Хмельницькій області і примітно, що втілення цієї ідеї відбулося саме у Хмельницькому.

«Наше місто завжди було генератором новозмін, які стосуються підприємницької діяльності, зокрема, торгівлі на речових ринках. Тож зараз ми в черговий раз зробили крок, метою якого є полегшити та покращити життя підприємців. І дуже добре, що всі ми – і міндоходівці і громадські організації – робимо це спільно, бо ми є однодумцями», – підкреслив Валерій Таратасюк.

Голова ради Територіального відділення АППУ Мар’ян Маєвський звернув увагу учасників урочистої презентації консультаційного пункту на те, що у Хмельницькому, на відміну від ряду інших обласних центрів, ще жодного разу не було серйозних конфліктів між підприємцями та контролюючими органами.

«Це є свідченням конструктивного діалогу між представниками бізнесу та держави на Хмельниччині. Передусім це вміння співпрацювати задля суспільно-економічного розвитку. До речі, цей факт помітили й у Міністерстві доходів і зборів», – наголосив Мар‘ян Маєвський.

За словами ж начальника Державної податкової інспекції у місті Хмельницькому Руслана Мединського, на цьому співпраця підприємницьких об’єднань з органами Міндоходів не припиниться, у перспективі – відкриття ще кількох таких пунктів у різних частинах міста.

«Робота працівників інспекції у консультативних пунктах, звичайно ж, не охоплюватиме всього переліку податкових послуг, які ми надаємо у Центрі обслуговування платників податків. Втім, навряд чи у цьому виникне необхідність, адже Міндоходів запроваджує зручні електронні сервіси, покликані мінімізувати необхідність прямого спілкування платника з інспектором. Головне, що у консультаційному пункті підприємець завжди зможе оперативно дізнатися, що, коли і як він має сплатити державі, аби потім, як мовиться, спати спокійно», – відзначив Руслан Мединський.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: керівник ...
Наступна новина: У Волинській області заява ...

КОМЕНТАРІ