Львівщина: готовність закладів соціальної сфери області до опалювального періоду 2013-2014 років становить 99,9%

Львівщина: готовність закладів соціальної сфери області до опалювального періоду 2013-2014 років становить 99,9%

11.09.13 12:37 0 796
10 вересня у Львівській ОДА відбулась розширена нарада за участю керівництва профільних структурних підрозділів, територіальних підрозділів міністерств та відомств, заступників голів райдержадміністрацій, міських голів міст обласного значення, а також керівників теплопостачальних підприємств. На засіданні, що провів перший заступник голови облдержадміністрації Богдан Матолич, було розглянуто ряд актуальних питань, зокрема щодо стану об’єктів житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 років, а також ремонту доріг комунальної власності та загального користування.

Богдан Матолич, розпочавши нараду, наголосив на необхідності подання достовірних даних від районів та міст області щодо стану підготовки до опалювального періоду. Особливу увагу, за його словами, слід зосередити також на розрахунках теплопостачальних підприємств за спожитий природний газ, недопущення заборгованостей та погашення вже існуючих боргів. «Готовність об’єктів житлово-комунального господарства області до роботи в осінньо-зимовий період досить висока, але нам слід детально розібрати ці показники окремо по теплопостачальних підприємствах та територіях», – додав перший заступник керівника області.

Як поінформував директор департаменту ЖКГ облдержадміністрації Ігор Базарник, станом на 10 вересня 2013 року в області підготовка котелень до опалювального сезону завершена на 97,1 %, теплових мереж – 91,5%, комплексна підготовка будинків – на 91%, закладів соціальної сфери – 99,9%, а також об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства – 90,6. Під час доповіді, він зазначив, що існують і певні проблемні питання, що пов’язані із низьким рівнем підготовки житлово-комунальних об’єктів до осінньо-зимового періоду, зокрема по об’єктах Міноборони.

Богдан Матолич звернув увагу присутніх на фактичну собівартість теплової енергії, зокрема доручив директорам теплопостачальних підприємств детально розписати собівартість 1 Гкал і розробити заходи щодо її зменшення.

Окремо учасники наради розглянули стан заборгованості за спожитий природний газ, а також необхідність у детальному обґрунтуванні лімітів на газ для теплопостачальних підприємств. Зазначимо, що стан розрахунків теплопостачальних підприємств за газ на становить 60,7%. Важливим питанням розгляду стала закупівля вугілля для закладів соціально-культурної сфери, встановлення технологічних засобів обліку води, стічних вод та теплової енергії, а також заміна котлів.

Під час наради присутні також обговорили узагальнену практику розгляду судами справ про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг. Окрім цього, на засіданні було розглянуто й стан освоєння коштів субвенцій з Державного бюджету України на ремонт доріг комунальної власності та питання щодо проведення ремонтних робіт на дорогах загального користування.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ