Львівщина: керівник управління освіти на Жовківщині призначає директора школи, нехтуючи думкою вчителів

Львівщина: керівник управління освіти на Жовківщині призначає директора школи, нехтуючи думкою вчителів

11.09.13 12:30 0 884
Керівник управління освіти Жовківської райдержадміністрації Львівської области "регіонал" Степан Лаврів проти волі педагогічного колективу та батьків призначає на посаду директора Магерівської школи свою людину. Натомість освітянам радять мовчати, адже инакше на них очікують перевірки.

Так, до голови Жовківської районної організації ВО "Свобода", депутата Львівської обласної ради Володимира Тістика письмово звернувся педагогічний колектив Магерівської загальноосвітньої школи зі скаргою на свавілля Степана Лавріва. У своєму зверненні освітяни повідомили, що попередній директор звільнився з посади після того, як у його роботі було виявлено порушення та зловживання. Педагогічний колектив сподівався, що нового директора школи призначать із числа вчителів Магерівської школи, адже тут працює багато висококваліфікованих освітян із чималим досвідом роботи. Натомість очільник управління освіти, молоді та спорту РДА Степан Лаврів вирішив, що цю посаду має отримати молода вчителька з иншої школи, яка до цього перебувала у відпустці з догляду за дитиною.

Учитель історії Магерівської ЗОШ, депутат Жовківської районної ради, голова комісії соціяльного захисту Любов Харпола так прокоментувала ситуацію: "Керівництво освіти в районі не бере до уваги думки вчителів Магерівської школи. Досі нам не відомо жодного рішення стосовно попереднього керівництва школи. На не розподілено навантаження та не сформовано розкладу занять, а це заважає проведенню нормального навчального процесу. Ще 29 серпня Степан Лаврів обіцяв призначити на посаду директора когось із освітян нашої школи, які мають високі звання та необхідний досвід. Проте 6 вересня за пропозицією селищного голови Миколи Сала нам без будь-якого погодження призначають нового директора та пропонують змиритися і спокійно працювати. Вчителям забороняють розголошувати інформацію про зловживання попереднього керівництва та призначення нового директора, а инакше нас залякують перевірками. Однак таке призначення суперечить п. 8 Положення про порядок добору управлінських кадрів загальної середньої школи, затвердженого наказом № 50 Міністерства освіти України від 24.02.1999, а також п.4.1 та 4.2 Статуту Магерівської школи. Тому вчительський колектив, заручившись підтримкою батьків, боротиметься за справедливе призначення нового директора".

"Жовківська районна рада, яка є засновником усіх 76-ти шкіл району, завжди відстоюватиме інтереси трудових колективів. Під час внесення змін до Статутів шкіл свободівці у районній раді подбали про те, щоби директора школи не можна було звільнити або призначити на посаду без погодження сесії райради. Тому депутати ніколи не затвердять на посаду директора кандидатуру, яку не підтримує колектив школи. Нагадую, що районний осередок "Свободи" виступив проти призначення "регіонала" Степана Лавріва керівником управління освіти. Ми не дозволимо представникам Партії регіонів самовільно керувати нашою освітою та зневажати думку освітян і батьків", – зазначив заступник голови Жовківської райради, заступник голови Жовківської районної організації ВО "Свобода" Богдан Юрдига.

Нагадаємо, що Степан Лаврів керує освітою в районі заледве два місяці, проте уже встиг "відзначитися" під час закупівля вугілля на 2013-2014 навчальний рік. Попри наявність багатьох пропозицій, тендер виграло ТОВ "Торговий дім "Світ СР"", яке оцінило тонну вугілля вдвічі дорожче за инші підприємства. Зважаючи на це, депутат облради Володимир Тістик звернувся до обласної прокуратури щодо перевірки законности тендерної процедури та правомірності дії Управління освіти, молоді та спорту Жовківської РДА.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Україна - Англія.
Наступна новина: На хмельницькому речовому ...

КОМЕНТАРІ