У Львівській області розповіли як перейти на спрощену систему оподаткування або змінити групу платника єдиного податку

У Львівській області розповіли як перейти на спрощену систему оподаткування або змінити групу платника єдиного податку

11.09.13 13:05 0 1083
Суб’єкти господарювання, за умови дотримання вимог, встановлених пунктом 291.4 статті 291 Податкового кодексу України, можуть самостійно перейти на сплату єдиного податку шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу. До заяви прикладається розрахунок доходу за попередній календарний рік.

Прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування суб’єкт господарювання може лише один раз протягом календарного року.

Суб’єкти господарювання, які є платниками єдиного податку першої – четвертої груп і допустили перевищення гранично допустимих розмірів доходів, встановлених пунктом 291.4 статті 291 Податкового кодексу для таких груп платників, повинні перейти відповідно до вищої групи єдиного податку, шляхом подання відповідної заяви не пізніше 20 числа місяця, наступного за кварталом, в якому пройшло таке перевищення, або відмовитись від спрощеної системи оподаткування.

Платники єдиного податку п’ятої - шостої груп, які допустили перевищення гранично допустимих розмірів доходів, встановлених для таких груп платників, повинні відмовитись від застосування спрощеної системи оподаткування шляхом подання заяви у наступному податковому кварталі.

При цьому, доходи, які перевищують гранично допустимі розміри, встановлені для таких груп платників, слід оподаткувати за підвищеними ставками:

- фізичні особи, які перебувають на 1-ІІІ та V групах єдиного податку – у розмірі 15% до суми такого перевищення;

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: Чернігівщина: Забезпечення ...

КОМЕНТАРІ