На Рівненщині працівники міліції затримали кривдника пенсіонерки

На Рівненщині працівники міліції затримали кривдника пенсіонерки

11.09.13 12:46 0 947
Зловмисник уночі вдерся до помешкання 73-річної пенсіонерки, побив її, та, погрожуючи, забрав у неї вісім тисяч гривень. Уже наступного дня працівники міліції встановили особу підозрюваного.

Надія Степанівна живе у селі Світанок, що на Кореччині. Після смерті чоловіка 73-річна пенсіонерка проживає одна, оскільки дітей у неї немає. У суботу ввечері жінка, як і завжди, замкнула двері на клямку та лягла спати. Серед ночі старенька прокинулася від шуму у кімнаті.

— Я подумала, що це миша, і взяла ліхтарик, який лежав на тумбі біля ліжка. Коли посвітила — побачила постать чоловіка над собою, — згадує пенсіонерка. — Він почав мене душити, а потім побив. Я просила його, щоб відпустив, але він повторював: «Давай гроші». Тоді повела його у кухню, де зберігала всі свої заощадження, та віддала вісім тисяч гривень, які збирала кілька років.

Коли зловмисник пішов, пенсіонерка відразу зателефонувала до родичів, які мешкають у цьому ж селі. Вони викликали медиків і правоохоронців. Міліціонери встановили, що кривдник проник до будинку, вирвавши ненадійний засув.

— За частиною 3 статті 186 (Грабіж, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище, або що завдав значної шкоди потерпілому) Кримінального кодексу України відкрито кримінальне провадження, — зазначив начальник УМВС України в Рівненській області генерал-майор міліції Василь Лазутко. — Уже наступного дня ми встановили причетність до скоєння злочину 24-річного жителя Гощанського району. Зараз він затриманий згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України та знаходиться в ізоляторі тимчасово тримання Корецького райвідділу міліції.

Зловмисник три місяці як звільнився з колонії. Адже чоловіка у 2010 році засудили до трьох років позбавлення волі за крадіжку з кафе. Проте, незважаючи на докази, які доводять його причетність, своєї вини чоловік не визнає.

Надія Степанівна зараз знаходиться у травматологічному відділенні Корецької центральної районної лікарні. Медики кажуть, що її життю нічого не загрожує і уже за кілька днів вона може продовжити лікування вдома. Пенсіонерка з жахом згадує події тієї ночі та дякує міліціонерам за затримання зловмисника.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Львівщині до рук ...

КОМЕНТАРІ