Колектив держпідприємства «Смигаторф» зупинив виробництво з вимогою припинити рейдерське захоплення підприємства

Колектив держпідприємства «Смигаторф» зупинив виробництво з вимогою припинити рейдерське захоплення підприємства

11.09.13 14:33 0 1393
«Колектив держпідприємства «Смигаторф» на Рівненщині, а це майже 200 робітників, розпочав безстроковий протест і повністю зупинив виробництво на підприємстві. Працівники вимагають припинити рейдерські атаки на держпідприємство, усунути чинний менеджмент, який цілеспрямовано доводить підприємство до банкрутства з метою подальшого відчуження й переходу в приватні руки, а також припинити репресії проти трудового колективу. Допоки вимоги робітників не буде задоволено, люди продовжуватимуть страйкувати. Про це 11 вересня 2013 року повідомив народний депутат України від ВО «Свобода» Юрій Сиротюк, який разом з активістами Рівненської «Свободи» перебуває на місці подій.

Як розповів народний депутат, люди також вимагають поновлення на посадах звільнених новим керівництвом працівників колективу, виконання домовленостей з першим заступником міністра енергетики та вугільної промисловости України І.Поповичем, досягнутих за результатами наради 30 серпня цього року, на якій було ухвалено рішення про врегулювання ситуації на підприємстві та виконання вимог робітників. А допоки всі вимоги колективу не буде виконано – працівники продовжуватимуть протест.

«Люди заявляють, що допоки всі їхні вимоги не виконають, зокрема щодо усунення чинного незаконно призначеного менеджменту підприємства, допоки не буде анульовано незаконних угод із підозрілими фірмами-«прокладками», ліквідовано незаконно відкриті рахунки підприємства, за допомогою яких керівництво вимиває гроші, та притягнуто до відповідальности новий менеджмент, за сприяння якого із заводу буквально вкрали більше 70 тон продукції – акція триватиме безстроково», – розповів Юрій Сиротюк. Націоналіст також наголосив, що «Свобода» докладе всіх зусиль, аби проблему було розв’язано на користь трудового колективу, а осіб, які намагаються знищити державне підприємство, було притягнуто до кримінальної відповідальности.

«Зараз відбувається системне захоплення державних торфобрикетних підприємств у всій торф’яній галузі. І це попри те, що торф'яна галузь – одна із найперспективніших для забезпечення енергетичної незалежности країни, особливо в секторі побутового забезпечення населення теплом. Не дивує і відсутність реакції влади або навіть мовчазне сприяння рейдерам, бо, враховуючи нинішню ціну на продукцію, лише розробка розвіданих родовищ може принести сотні мільйонів гривень. Навіть у разі занепаду ця галузь приноситиме багатомільйонні прибутки. Вже нині є підтверджені факти, коли з торфобрикетних підприємств звільняють колишнє керівництво, а натомість призначають людей, які цілеспрямовано доводять підприємства до банкрутства. Прикладом є «Черкаситорф» у селі Ірдинь Черкаського району. Примітно, що такого собі Давидова, який фактично знищив «Черкаситорф», надалі було призначено виконувачем обов’язків директора на «Смигаторф». Тобто йдеться про існування злочинного угрупування, яке, очевидно не без покровителів у високих владних кабінетах, доводить до банкрутства та знищує державні підприємства у торфобрикетній галузі.

Як народний депутат я прийду на прийом до Генерального прокурора України та вимагатиму, аби було розслідувано не лише ситуацію на «Смигаторфі» й не лише факт трудового спору між колективом ДП «Смигаторф» і менеджментом, але й розслідувано «роботу» осіб, які чинять системні спроби захоплення та знищення держпідприємств у цій галузі та притягнуто їх до кримінальної відповідальности. Окрім цього, «Свобода» докладе максимум зусиль, аби ніхто з колективу підприємства «Смигаторф» не постраждав через акцію протесту, бо вже зараз лунають погрози з боку дирекції на адресу робітників. Людям грозять тим, що буцімто страйк – незаконний. Але нинішні керманичі підприємства, мабуть, не розуміють, що страйк – це конституційне право людей на відстоювання свої прав», – заявив Юрій Сиротюк.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 3)
Наступна новина: Сирійська опозиція проти ...

КОМЕНТАРІ