Прогнози російських експертів щодо гривні не мають економічного підґрунтя - Натаніель Копсі

Прогнози російських експертів щодо гривні не мають економічного підґрунтя - Натаніель Копсі

11.09.13 17:29 0 1174
Співдиректор Центру Європейських досліджень Астонського університету (Велика Британія) Натаніель Копсі вважає, що прогнози Сбербанку Росії про начебто високі ризики валютної кризи в Україні не мають економічного підґрунтя, а радше політичне. В коментарі телеканалу БТБ співдиректор Центру Європейських досліджень зазначив, що така інформація - є частиною більш широкого плану, мета якого - переконати Україну не підписувати угоду про Асоціацію з ЄС. На думку експерта, такі методи сусіда не нові, випробувані не раз у стосунках з іншими країнами, проте результату вони не матимуть.

«Ймовірно, ці дії є частиною більш широкої програми з боку Росії. Її ми називаємо залякуванням або примусом. Однак, я хочу нагадати, що подібна ситуація вже була кілька років тому, перед розширенням НАТО у центрально-європейських країнах, особливо у країнах Прибалтики - Латвії, Литві та Естонії. Погрози тоді були досить схожими, але насправді, в результаті – нічого не трапилось. І на мій погляд, в Україні все відбуватиметься за подібним сценарієм», - сказав Копсі.

Раніше аналітики Сбербанку Росії поширили інформацію про ймовірність валютної кризи в Україні впродовж найближчого року.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Apple випускає бюджетні ...
Наступна новина: Порядок зміни системи ...

КОМЕНТАРІ