Україна: Найпопулярніші автомобілі 1 кварталу 2013 року

Україна: Найпопулярніші автомобілі 1 кварталу 2013 року

12.09.13 13:56 0 1648
За останні кілька років квітня 2013 можна вважати одним з найбільш вдалих місяців з продажів нових авто в Україні. Цьому посприяла поспіх українців купити нову машину до введення спецмита.

Як вже писав АвтоПортал, деякі дилери та імпортери скористалися нагодою і підняли ціни на деякі моделі ще до набрання чинності нововведення. Інші - навпаки, всіляко рекламували свою лояльність, залишаючи ціни стабільнимі.Тем не менше, приріст виявився істотним - плюс 35 відсотків. У окремих брендів - до +500%. Які нові автомобілі виявилися самими затребуваними на вітчизняному ринку за підсумками квітня і перших 4-х місяців в цілому - розповість ексклюзивна статистика АвтоПорталу від асоціації "Укравтопром".


Січень

Початок року виявилося досить несподіваним як для ключових гравців, так і для аналітиків. Якщо в цілому по марках ситуація не змінилася - в лідерах залишився Hyundai - то за моделями все докорінно інакше. Так, склад першої п'ятірки лідерів виявився вельми незвичайним, де дивом виявилася Lada 2121, а перше місце зайняв китайський «бюджетник» Geely CK.
По всій видимості, збільшення попиту на Ниву слід пов'язувати з суворою зимою, яка змусила багатьох українців задуматися про підвищений кліренсі і повному приводі. До слова, "паркетники" Nissan Qashqai, KIA Sportage, Nissan Juke і Ford Kuga увійшли до першої двадцятки, зайнявши 9, 11, 12 і 13 місця, відповідно.

Лютий

В останній місяць зими Geely CK послабив позиції, поступившись першим місцем Hyundai Accent. ЗАЗ Sens виявився замикаючим трійку лідерів. Вибув з п'ятірки Skoda Octavia.
Нива і зовсім змістилася на 9-ту позицію. До згаданих раніше кроссоверам, які в лютому залишилися у двадцятці (з невеликою рокіровкою), додався Hyundai Santa Fe.

Березень

У перший місяць весни брати по концерну і заводу - моделі Hyundai Accent і KIA Rio - монополізували перші два місця. Увірвався в перші позиції Geely MK, включаючи модель MK Cross, яку не можна назвати кросовером, але зовнішність SUV і доступність, мабуть, припала до душі українським водіям, втомлених від провалюються в ями легковиків.
Як видно, Octavia знову повернувся в ТОП-5. А ось ЗАЗ Sens змістився аж на 8-у позицію, програвши навіть своєму побратиму ЗАЗ Vida (6 місце). Перелік кросоверів, що потрапили в першу двадцятку трохи змінився. Причиною тому став розпроданий запас дорестайлінгових Ford Kuga, на які діяли знижки - модель вибула. Замість неї виявився Nissan X-Trail. Плюс до цього увірвався до списку новий RAV4 від Toyota.

Квітень

Минулого місяця перші місця забили за собою бюджетні седани. Правда, тут потрібно зробити поправку на те, що VW не поділяє продажу Polo і Polo Sedan. Але впевнені, що друге місце в рейтингу вдалося відвоювати саме завдяки 4-дверний моделі російського виробництва. Замикаючим ТОП-5 став Geely MK.
Через тільки з'явилися на ринку нових Renault Logan і Sandero довелося потіснитися багатьом раніше популярним моделям. Причому істотно здали позиції в рейтингу (але не з продажу) практично всі кросовери, крім KIA Sportage і Toyota RAV4. Несподівано увійшов до двадцятки SsangYong Korando. Знайшли своє місце і Renault Duster та Suzuki SX4. При цьому такі бестселери минулих місяців як Nissan Juke, Nissan Qashqai і Skoda Octavia вибили з першої двадцятки.

Січень-квітень

За перші 4 місяці поточного року перша п'ятірка найпопулярніших нових авто в Україні набула такого вигляду:
Резюмуючи, залишається додати, що українцям полюбилися бюджетні седани. На даний момент, вони є самими популярними і затребуваними. Правда, поки що не зовсім ясно, якими будуть продажі за травень і червень, коли запаси машин на складах можуть вичерпатися і автомобілі будуть продаватися з урахуванням спецмита. Тенденції такі, що попит може зміститися у бік дизельних авто, на які вони не поширюються. Якщо так і буде, і імпортери дійсно залишать колишньої вартість дизельних версій, на перші місця можуть пробитися бюджетні моделі з дизельними двигунами: Renault Logan і Sandero, Peugeot 301 і Citroen C-Elysee. Не виключено і зміцнення позицій вітчизняних авто.

Uzinform
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Європейський тиждень ...

КОМЕНТАРІ