ЄБРР пропонує разом втілювати Держпрограму підтримки малого і середнього бізнесу – Олександр Потімков

ЄБРР пропонує разом втілювати Держпрограму підтримки малого і середнього бізнесу – Олександр Потімков

12.09.13 08:12 0 850
Європейський банк реконструкції та розвитку пропонує Україні співпрацю в рамках Держпрограми розвитку малого і середнього підприємництва. Про це в ефірі телеканалу БТБ повідомив перший заступник Голови Держпідприємництва України Олександр Потімков.

Потімков нагадав, що Концепція Державної програми розвитку малого та середнього бізнесу на 2014 – 2024 роки ухвалена Урядом та передана на затвердження до парламенту.

«Як тільки концепція була схвалена на Кабінеті Міністрів, на нашу Службу та Український фонд підтримки підприємництва вийшов представник Європейського банку реконструкції та розвитку і запропонував подумати над механізмами реалізації цієї концепції, враховуючи можливості ЄБРР. Тобто, наявність Концепції вже дає певні можливості, сигнали і стимули для співробітництва», - сказав Потімков.

Він нагадав, що в Концепції чітко прописані форми підтримки малого та середнього підприємництва, поширення на цей сегмент елементів державно-приватного партнерства, яке досі практикували тільки для великого бізнесу.

Потімков також повідомив, що за програмою «Мікрокредитування суб’єктів малого підприємництва» з Держбюджету цього року вже отримали позики 33 підприємства, ще 10-12 мікрокредитів будуть надані до кінця року. Він додав, що на наступний рік планується, окрім бюджетних коштів, залучити ресурси банків під державні гарантії. Це дасть можливість значно збільшити обсяги кредитування дрібного бізнесу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ягр мріє зіграли на ...
Наступна новина: Перевірки дотримання ...

КОМЕНТАРІ