У Волинській області у разі втрати документів, що підтверджують понесені витрати, відновити їх необхідно за 90 календарних днів

У Волинській області у разі втрати документів, що підтверджують понесені витрати, відновити їх необхідно за 90 календарних днів

12.09.13 08:20 0 900
Пунктом 138.2 ст. 138 Податкового кодексу України встановлено, що витрати, які враховуються для визначення об’єкта оподаткування, визнаються на підставі первинних документів, що підтверджують здійснення платником податку понесених витрат. У разі їх втрати, відновити всю ділову документацію необхідно протягом 90 календарних днів, – проінформували фахівці інформаційно-комунікаційного відділу Луцької ОДПІ Міндоходів під час зустрічі з суб'єктами господарювання міста Луцька та Луцького району.

"Податковим кодексом визначено, що не включаються до складу витрат саме ті витрати, які не підтверджені відповідними розрахунковими, платіжними та іншими первинними документами, обов’язковість ведення і зберігання яких передбачена правилами ведення бухгалтерського обліку та нарахування податку", – зазначила начальник інформаційно-комунікаційного відділу Луцької ОДПІ Тетяна Медведчук.

Відтак посадовець наголосила, що у разі втрати, знищення або зіпсуття зазначених документів, платник податку має право письмово заявити про це контролюючому органу та здійснити заходи, необхідні для поновлення таких документів. Письмова заява має бути надіслана разом із поданням розрахунку податкових зобов’язань за звітний податковий період.

Фахівці Луцької інспекції Міндоходів підсумували: якщо платник податку поновить зазначені документи в наступних податкових періодах, підтверджені витрати включаються до витрат за податковий період, на який припадає таке поновлення.

Довідково: Порядок визнання витрат та їх склад для платників податку на прибуток передбачено ст. 138 – ст. 139 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755 – VI зі змінами та доповненнями.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вирок звинуваченим у ...
Наступна новина: На Буковині міліціонер ...

КОМЕНТАРІ