На Хмельниччині відроджується галузь свинарства

На Хмельниччині відроджується галузь свинарства

12.09.13 08:07 0 951
Вітчизняне свинарство залишається галуззю з високим виробничим та експортним потенціалом. Тому важливим питанням є нарощення поголів’я свиней. Голова обласної державної адміністрації Василь Ядуха з робочим візитом побував на ТОВ "Подільський бекон" с. Воронківці Старокостянтинівського району.

Реконструкція першої черги тваринницького комплексу в с.Воронківці під свинокомплекс-репродуктор розпочалась у 2011 році, сума капіталовкладень становить більше 25 млн. грн. Наразі запрацював виробничий підрозділ першої черги свинокомплексу. Василь Ядуха оглянув цехи утримання та штучного осеменіння свиноматок, цех опоросу та утримання молодняка, поспілкувався з керівництвом та працівниками. У день візиту на свинокомплекс завезено 600 свиноматок та 10 хряків.

Оглянувши комплекс очільник краю відмітив, що обласна державна адміністрація уже два роки поспіль бореться за те, щоб усі господарства, які мають земельні наділи обов'язково відроджували галузь тваринництва, адже це і нові робочі місця, і надходження до бюджету, і розвиток економіки області в цілому. Комплексне ведення господарства дає змогу господарям підстрахуватися, якщо ціни на зерно коливаються, то є змога отримувати дохід від тваринництва.

«В області в цьому році по усіх категоріях господарств поголів'я ВРХ зросло на 22 тисячі голів, свиней на 39 тисяч, птиці на 4 мільйони. В агроформуваннях Хмельниччини виробництво м’яса зросло на 15%, молока – на 3%, курячих яєць – вдвічі. для області дуже важливо, що є ряд керівників, які будують нові комплекси, проводять реконструкцію старих приміщень, застосовуючи нові прогресивні технології, зокрема, в системі мікроклімату, годівлі тварин, механізації трудомістких процесів і взагалі створення оптимальних умов для утримання тварин», - сказав Василь Ядуха. Він також зазначив, що лише за перше півріччя 2013 року в області введено два нових молочно-товарних комплекси, чотири свинокомплекси, птахофабрика "Авіас" відкрила дві репродуктивних ферми.

"На Хмельниччині проводиться велика робота по відродженню галузі тваринництва, вона заслуговує на велику увагу, а керівники бізнесових структур, які роблять все, щоб до роботи були задіяні люди в сільській місцевості, заслуговують на велику шану. Ми і надалі будемо проводити єдину політику, будемо підтримувати тих, хто працює на розвиток Хмельниччини, на створення нових робочих місць, відродження слави краю в галузі тваринництва", - підсумував Василь Ядуха.

Свинокомплекс - репродуктор розрахований на 1200 голів свиноматок, проектна потужність – 30 тис. голів молодняка свиней. Поточне виробництво організоване за цеховим принципом, кожен цех розміщується в окремих приміщеннях. Приміщення обладнані передовими технологіями вирощування свиней, усі процеси комп'ютеризовані та автоматизовані. Загальна розрахункова потужність першої черги свинокомплекса-репродуктара складає 15 тис. голів молодняка в рік. У перспективі на 2014 рік - реконструкція приміщень та введення в дію другої черги свинокомплексу, будівництво свинокомплекса-відгодівельника на 20000 голів, зерносховища на 5 тисяч тонн зерна, комбікормового заводу, забійного, транспортного та м’ясопереробного цехів. Загальна вартість проекту 45 мільйонів гривень. Планується, що загальна чисельність працівників на заключному етапі складатиме 95 чоловік.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Шахтар" вмовив Тайсона ...
Наступна новина: В Чернівецькій області в ...

КОМЕНТАРІ