У Львівській області Василь Бахмацький доручив вжити невідкладних заходів щодо виведення з аварійного стану моста у с. Стрілки Старосамбірського району

У Львівській області Василь Бахмацький доручив вжити невідкладних заходів щодо виведення з аварійного стану моста у с. Стрілки Старосамбірського району

12.09.13 08:25 0 915
11 вересня, під керівництвом заступника голови Львівської ОДА Василя Бахмацького відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій на якому, зокрема, було розглянуто питання виведення з аварійного стану технологічного моста через річку Дністер у селі Стрілки Старосамбірського району.

Слід зазначити, що даний міст було зведено у 2008 році для тимчасового користування на період будівництва основного моста замість пошкодженого липневим паводком 2008 року. Однак за останні три місяці його технічний стан різко погіршився, дана споруда почала осідати.

За словами директора департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА Олексія Титаренка, якщо не вжити відповідних заходів з ремонту даного моста, то в разі паводку він буде розмитий: «Загроза руйнуванню моста дійсно велика, і нам необхідно вжити всіх заходів з усунення його аварійності», – підкреслив О. Титаренко.

Він додав, що вартість виведення з аварійного стану технологічного моста через річку Дністер у с. Стрілки згідно з виготовленою ТзОВ ”Західтрансбуд” проектно-кошторисною документацією становить 224 тис грн.

Відтак члени обласної комісії з питань ТЕБ і НС визначили ситуацію, яка склалася у зв’язку з аварійним станом існуючого технологічного моста як некласифіковану подію і таку, що потребує реагування та вжиття невідкладних і вичерпних заходів (усунення загрози його раптового руйнування та гарантування безпеки руху легкового автомобільного транспорту і населення), з метою недопущення її переростання в надзвичайну ситуацію техногенного характеру місцевого рівня.

За підсумками розгляду цього питання Василь Бахмацький доручив керівництву Старосамбірської РДА терміново надати профільним департаментам Львівської ОДА необхідні матеріали згідно з вимогами постанови Кабінету Міністрів України “Про затвердження Порядку використання коштів резервного фонду бюджету” для їх опрацювання та надання висновків щодо підстав виділення коштів з резервного фонду обласного бюджету.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь: за втручання ...
Наступна новина: Чернігів: Переможці ...

КОМЕНТАРІ