У Львівській області бродівські свободівці ініціюють скликання позачергової сесії міської ради

У Львівській області бродівські свободівці ініціюють скликання позачергової сесії міської ради

12.09.13 08:36 0 880
Фракція Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Бродівській міськраді ініціює скликання позачергової сесії ради. Депутати наполягають на негайному розгляді питання надання субвенції з міського б'юджету – районному для співфінансування мікропроєктів та на инші соціяльно важливі видатки, зокрема для Бродівської районної центральної лікарні. Зволікання може призвести до зриву робіт з енергозбереження в школах міста та не виконання инших заходів.

11 вересня 2013 року питання надання субвенції з міського б'юджету – районному мало розглядатися на засіданні чергової сесії Бродівської міськради, однак міських голова навіть не виніс проєкт рішення на голосування. Водночас він поставив під загрозу провалу низку заходів в освітній та соціяльній галузі, які необхідно реалізувати до кінця цього року. Територіяльна громада брала участь у конкурсах мікропроєктів Львівської обласної ради і кілька проєктів стали переможцями, зокрема щодо впровадження енергоощадних заходів у школах Бродів (встановлення вікон), проведення водопостачання до села. Обов'язковою умовою отримання коштів на ці заходи є співфінансування з місцевих б'юджетів.

"У районному б'юджеті немає коштів у спеціяльному фонді, а в загальному фонді зараз бракує грошей навіть на захищені статті, зокрема на виплату заробітної платні б'юджетникам. Тому районна рада звернулася до міської з проханням позичити кошти (приблизно 200 тисяч гривень) зі спецфонду. Дуже прикро, що міський голова Анатолій Белей проігнорував це прохання, адже йдеться про життєво важливі проєкти, які стосуються і міста, і району. Від такої байдужости, безгосподарности, антидержавницької позиції постраждають школи і лікарня", – зазначив голова фракції ВО "Свобода" в Бродівській районній раді Іван Ліпкевич.

Свободівці у Бродівській міській раді зібрали підписи за скликання позачергової сесії, де планують ухвалити позитивне рішення щодо виділення субвенції. Сесію пропонують провести 12 вересня 2013 року о 15:00.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Визначено 10 з 32 ...
Наступна новина: Луцьк: у школах міста ...

КОМЕНТАРІ