У Львівській області відповідаємо на запитання платників податків

У Львівській області відповідаємо на запитання платників податків

12.09.13 09:29 0 933
Під час чергового сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія» з платниками податків спілкувався начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Дрогобицької ОДПІ Головного управління Міндоходів у Львівській області Олег Теофілович Кручай.

Підприємець на єдиному податку займається роздрібною торгівлею будматеріалами. Чи потрібно отримувати торговий патент?

Патент одержують платники збору за здійснення деяких видів підприємницької діяльності (пп.267.1.1 Податкового кодексу України). Разом з тим згідно з пп.5 п.297.1 ПКУ платники єдиного податку (незалежно від групи) звільнені від сплати збору за здійснення деяких видів підприємницької діяльності. Таким чином, придбавати торговий патент підприємцю не потрібно.

Чи оподатковується податком на доходи фізичних осіб вартість дарунка, наданого у негрошовій формі, якщо його вартість не перевищує 50 відсотків однієї мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного податкового року, отриманого фізичною особою від юридичної особи?

Відповідно до пп.165.1.39 п.165.1 ст.165 Податкового кодексу України до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається вартість дарунків (а також призів переможцям та призерам спортивних змагань), якщо їх вартість не перевищує 50 відсотків однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного року, за винятком грошових виплат у будь-якій сумі.

За якою датою визнаються доходи від реалізації товарів (робіт, послуг)?

Згідно з п.137.1 ст.137 Податкового кодексу України дохід від реалізації товарів визнається за датою переходу покупцеві права власності на такий товар.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Брюссель подав заявку на ...

КОМЕНТАРІ