Донбас Опера презентуватиме у Львові романтичну оперу “Летючий Голландець”

Донбас Опера презентуватиме у Львові романтичну оперу “Летючий Голландець”

12.09.13 08:47 0 934
У м.Львові 12 та 13 вересня 2013 року відбудуться гастролі Донецького національного академічного театру опери та балету ім. А.Солов’яненка. Про це поінформували в департаменті з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації.

Донбас Опера презентуватиме романтичну оперу “Летючий Голландець”. Її постановка приурочена 200-річчю від дня народження видатного композитора Ріхарда Вагнера.

Це спільний українсько-німецький культурний проект, робота над яким тривала півтора року. У ньому задіяні постановники та виконавці з України, Німеччини та Австрії (всього понад 200 людей, враховуючи солістів, хор, оркестр і тих, хто працює за кулісами).

«Валькірія», «Зіґфрід», «Лоенгрін», «Трістан та Ізольда» Ріхарда Вагнера лунають у багатьох театрах світу. В Україні твори німецького класика ставилися на оперній сцені не часто. Вперше в оперному мистецтві України твір композитора здійснено за оригінальною партитурою німецькою мовою.

Містичний сюжет “Летючого Голландця” знайде свою інтерпретацію у сценічній постановці з яскравими візуальними ефектами. Львів’яни та гості міста матимуть можливість переглянути оперу європейського зразка, яка вирізняється полікультурністю, масштабністю та інноваційністю у створенні та виконанні твору Ріхарда Вагнера.

Початок вистав о 18.00 год. у приміщенні Львівського національного академічного театру опери та балету ім. С.Крушельницької.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі поблизу с. ...

КОМЕНТАРІ