У Львівській області держгірпромнагляд не надавав погодження на здійснення гідророзриву пласта на Олеській площі

У Львівській області держгірпромнагляд не надавав погодження на здійснення гідророзриву пласта на Олеській площі

12.09.13 09:19 0 1014
Територіяльне управління Держгірпромнагляду у Львівській області не отримувало документів на стадії підготовки Угоди між державою Україна та компанією "Шеврон Юкрейн Б. В." про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах ділянки Олеська, та не надавало погодження щодо використання ділянки Олеської нафтогазової площі та не погоджувало проведення гідравлічного розриву пласта. Про це йдеться у відповіді начальника Територіяльного управління Держгірпромнагляду у Львівській області Юрія Царика на звернення народного депутата України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода", голови екологічного парламентського комітету Ірини Сех.

У своєму зверненні Ірина Сех, зокрема, просила надати інформацію, чи надавало територіяльне управління Держгірпромнагляду у Львівській області погодження щодо ділянки Олеської нафтогазової площі, зокрема щодо здійснення гідравлічного розриву пласта. Депутат зазначила, що єдиним документом, який його регалментує в Україні, є "Правила безпеки в нафтогазодобувній промисловості України". Також свободівка запитувала, чи розглядало управління проєкт Угоди про розподіл вуглеводнів між державою Україна та компанією "Шеврон Юкрейн Б. В." на відповідність "Правилам безпеки в нафтогазодобувній промисловості України".

Як йдеться у відповіді, територіяльне управління не отримувало документів від зацікавлених сторін і. відповідно, не надавало погодження, зокрема, на проведення гідророзриву пласта.

Фахівці обласного управління Держгірпромнагляду мають свої пропозиції до проєкту Угоди. Зокрема спеціалісти вважають, що у додатку J документа необхідно навести вичерпний перелік встановлених правил, норм, стандартів ведення робіт, пов'язаних із користуванням надрами. Натомість у додатку J наведено лише приклади стандартів.

Також в управлінні вважають, що Угоду необхідно доповнити абзацом "Оператор повинен отримати дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки (вимога статті 21 Закону України "Про охорону праці"). В документі також пропонують врахувати, що оператор повинен забезпечити здійснення експертизи обладнання й матеріялів закордонного виробництва на їхню відповідність українським нормативно-правовим актам з охорони праці (вимоги Закону "Про охорону праці" та "Правил безпеки в нафтогазовидобувній промисловості України").

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ITF Трабзон. Бейгельзімер ...

КОМЕНТАРІ