Оперативність, результативність та ефективність – пріоритети діяльності  громадської ради при Житомирській обласній державній адміністрації

Оперативність, результативність та ефективність – пріоритети діяльності громадської ради при Житомирській обласній державній адміністрації

12.09.13 08:35 0 805
16 вересня відбулося чергове засідання правління громадської ради при Житомирській обласній державній адміністрації. У заході взяли участь члени президії громадської ради, голови постійно діючих комісій та зацікавлені члени, заступник директора департаменту - начальник управління комунікацій з громадськістю департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Сластухіна.

Відкриваючи засідання, голова громадської ради Леонід Антонюк звернув увагу присутніх на те, що під час проведення робочих зустрічей з керівниками відповідних структур при Кіровоградській та Закарпатській облдержадміністраціях було відзначено ефективний механізм взаємодії громадської ради, влади та громадськості у нашому регіоні.

За словами голови громадської ради, спільно з департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації вирішуються питання щодо матеріально-технічного забезпечення діяльності громадської ради. У свою чергу Світлана Сластухіна виступила із пропозиціями щодо подальшої взаємодії з громадською радою, зокрема, в питанні організації та проведення у вересні-жовтні ц.р. консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики.

У своєму виступі Леонід Антонюк позитивно оцінив роботу комісій громадської ради з екологічних питань та з питань оздоровлення дітей. Він також розповів, що пріоритетним напрямком діяльності громадської ради на найближчий час є вирішення ряду проблемних питань спільно з департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації щодо надання своєчасної медичної допомоги онкохворим та чорнобильцям.

На переконання голови громадської ради, пріоритетними в діяльності роботи громадської ради при Житомирській облдержадміністрації є оперативність, результативність та ефективність.

Окрім цього, порядок денний засідання передбачав виступ заступника директора ЖОУНБВПД Наталії Радушинської про реалізацію практики надання безоплатної вторинної правової допомоги в області. Зокрема, Наталія Радушинської зазначила, що в процесі наближення нашої держави до європейських стандартів правосуддя, в Україні розгорнули свою діяльність центри безоплатної правової допомоги. Наразі у Житомирській області до реєстру професійних адвокатів, задіяних до надання відповідних послуг, включено 100 осіб. Головне завдання центру – це поширення інформації серед якомога більшої кількості людей про те, що у разі затримання будь-яка особа має право на безкоштовний адвокатський захист. Наталія Радушинська також повідомила, що з 1 січня 2014 р. центр розпочне надавати безоплатну вторинну юридичну допомогу громадянам.

Увагу присутніх привернув і звіт заступника начальника служби автомобільних доріг у Житомирській області Володимира Орловського на тему «Будівництво автомобільної дороги Житомир – Бердичів». Він відзначив, що основними завданнями його відомства є покращення стану доріг та забезпечення безаварійного пропуску на автошляхах області. В контексті аналізу будівництва автодороги Житомир – Бердичів він нагадав, що останній капітальний ремонт на цій ділянці проводився ще у 1980 році, і таким чином, за останні 23 роки тут було пропущено два капітальних ремонти та кілька поточних. Проте, зараз ремонтні роботи проводяться із використанням сучасних технологій, які вже виправдали себе в процесі експлуатації траси Київ – Чоп.

Особливе занепокоєння присутніх викликав високий рівень аварійності на автошляхах області, який призводить до загибелі людей. З цього приводу Володимир Орловський повідомив, що в поточному році його відомство докладає максимум зусиль для того, аби провести поточні ремонти з метою уникнення аварійних ситуацій та людських жертв.

Члени правління громадської ради при облдержадміністрації одноголосно прийняли рішення щодо проведення засідання громадської ради при облдержадміністрації 26 вересня о 15.00, до 13 вересня розробити графік засідання комісій, а на наступному тижні їх провести.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ