Фальсифікований алкоголь під марками відомих брендів виробляли на Тернопільщині

Фальсифікований алкоголь під марками відомих брендів виробляли на Тернопільщині

12.09.13 08:35 0 901
Оперативні підрозділи Головного управління Міндоходів у Тернопільській області посилюють заходи щодо контролю за незаконним виробництвом підакцизних товарів. Саме теми виробництва та збуту фальсифікованих алкогольних напоїв стосувався брифінг, який провів для журналістів заступник начальника – начальник слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Тернопільській області Ігор Сторожук.

Як повідомив журналістам Ігор Васильович, з початку 2013 року співробітниками Головного управління Міндоходів у Тернопільській області вилучено з незаконного обігу підакцизних товарів на суму понад 400 тис. гривень. Припинено діяльність 6 підпільних цехів, з яких 2 – із виготовлення алкогольних виробів.

«Зокрема, нещодавно задокументовано та припинено злочинну діяльність групи осіб в кількості 9 осіб, яка забезпечувала функціонування підпільного цеху із виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв під марками відомих вітчизняних брендів, а також мережі з їх незаконного збуту», – зазначив Ігор Сторожук.

Як встановлено в ході проведення відповідних заходів, житель одного з сіл області в підвальному приміщенні житлового будинку, за місцем свого проживання, організував незаконне виробництво алкогольних напоїв, використовуючи при цьому працю трьох найманих осіб. Діяльність цеху було поставлено «на широку ногу»: спирт для виготовлення фальсифікату, який незаконним шляхом ввозився на митну територію України, закуповували на території сусідніх областей, підроблені марки акцизного податку постачав житель одного з районних центрів області, а пляшки купували у пунктах прийому склотари в Тернополі.

Для збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв в межах усієї області спритник залучав лише близьких та довірених осіб.

За результатами проведених санкціонованих обшуків за місцями реєстрації учасників злочинної групи, у транспортних засобах, які їм належать, та за місцем здійснення незаконної діяльності виявили та вилучили: 919 літрів спирту, 572 пляшки незаконно виготовлених алкогольних напоїв, з яких 446 з марками акцизного податку з ознаками підробки. Також конфісковано 276 літрів готової для розливу спиртосуміші, порожні пляшки, корки, ємкості для зберігання спирту та водоспиртової суміші, насос, мобільні телефони.

Вартість вилученого у ході обшуків орієнтовно становить понад 51 тис. грн.

Слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Тернопільській області за даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення та розпочато кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією за ч.3 ст.204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

«Хочу нагадати, що за частиною третьою цієї статті тепер передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з вилученням та знищенням вироблених товарів та з конфіскацією обладнання для її виготовлення», – додав Ігор Сторожук.

Інформаційно-комунікаційний відділ

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Оперативність, ...
Наступна новина: Ужгородські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ