Віталій Захарченко відбув з робочим візитом до Астани

Віталій Захарченко відбув з робочим візитом до Астани

12.09.13 12:19 0 793
Міністр внутрішніх справ України взяв участь у засіданні Ради Міністрів внутрішніх справ країн-учасниць СНД, що відбулася у столиці Казахстану.

До порядку денного засідання були включені питання щодо виконання країнами-учасницями положень міждержавних угод у сфері боротьби зі злочинністю, а також інші аспекти практичної діяльності правоохоронних відомств.

Зокрема, йшлося про здійснення міждержавного розшуку осіб, підвищення ефективності у питанні повернення неповнолітніх до держав їхнього постійного проживання, двостороннього співробітництва у сфері протидії злочинності тощо.

Окремо було обговорено питання щодо налагодження співпраці між правоохоронними органами країн-учасниць СНД у сфері контролю за поведінкою осіб, які були засуджені на території однієї з держав Співдружності, відбули там покарання, направляються на батьківщину і стосовно яких судом встановлено певні обмеження. Подібний захід є профілактичним і покликаний не допустити повторного скоєння злочину.

Законодавство кожної окремої держави передбачає індивідуальний порядок здійснення такого контролю. У зв’язку з цим фахівці МВС України запропонували проаналізувати нормативну базу країн-учасниць СНД з цього питання і розробити пропозиції щодо єдиних стандартів.

Крім того, сторони розглянули хід виконання завдань, поставлених на попередньому засіданні: щодо розробки проектів Міждержавної програми спільних заходів боротьби зі злочинністю на 2014-2018 роки та Програми співробітництва держав-учасниць СНД у боротьбі з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та їх прекурсорів та протидію наркоманії на 2014-2018 роки.

УЗГ МВС України,

фото прес-служби

МВС Російської Федерації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Матеріали за фактом ...

КОМЕНТАРІ