На семінарі - про практичне застосування норм Податкового кодексу України

На семінарі - про практичне застосування норм Податкового кодексу України

12.09.13 14:37 0 1017
Черговий семінар для суб’єктів господарювання відбувся в ДПІ у м. Рівному.

Зміни до Податкового кодексу щодо трансфертного ціноутворення, новації у справлянні податку на нерухоме майно, практичні аспекти адміністрування податку на додану вартість, податку на прибуток підприємств – ці та інші питання розглядалися під час проведення цього заходу. Найбільш цікаві питання, відповіді на які отримали учасники семінару, пропонуємо вашій увазі.

Чи необхідно юридичній особі подавати декларацію з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, якщо об’єкт нерухомості було придбано і продано в межах одного місяця?

Якщо суб’єкт господарювання придбав та продав об’єкт нерухомості в межах одного місяці, то за наявності документального підтвердження, що засвідчує перехід прав власності від продавця до покупця, він звільняється від обов’язку сплати та подання податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Чи включаються до складу витрат при визначенні об’єкта оподаткування податком на прибуток плата за земельну ділянку, на якій розташовані ОЗ, що не використовуються у господарські діяльності?

При обчисленні об’єкта оподаткування платник податку має право відносити до складу витрат витрати на сплату земельного податку, а також орендну плату за земельні ділянки державної і комунальної власності за умови належного документального оформлення договору придбання землі або договору користування землі.

Чи виникає податкове зобов`язання з ПДВ, якщо покупець повернув частину товару, а кошти, отримані за товар, залишаються у продавця та будуть зараховані в рахунок оплати за іншою поставкою товарів?

У разі якщо на дату повернення товарів сума оплати за них зараховується в рахунок оплати іншого товару, тобто ці кошти набувають статусу передоплати за інший товар, то постачальник на цю дату повинен виписати окрему податкову накладну на інші товари та відповідно нарахувати податкові зобов’язання.

Чи необхідно постачальнику виписувати розрахунок коригування до податкової накладної, виписаної на дату відвантаження товарів/надання послуг (отримання передоплати), якщо повернення товарів/послуг покупцем (коштів покупцю) здійснено у тому самому звітному періоді?

У разі зміни податкових зобов’язань продавця у зв’язку з поверненням ним покупцю коштів за товари/послуги або повернення товарів/послуг покупцем розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної виписується в день повернення незалежно від того, чи здійснювалася така операція у тому самому звітному періоді, в якому відбулося постачання товарів (отримання коштів) та було виписано податкову накладну, чи в іншому періоді.

Чи має право особа при анулюванні реєстрації платника ПДВ на повернення суми ПДВ, що задекларована в рахунок зменшення податкових зобов’язань наступних податкових періодів?

Повернення суми ПДВ, яка задекларована платником податку в рахунок зменшення податкових зобов’язань наступних податкових періодів та яка залишається непогашеною податковими зобов’язаннями, що нараховані ним при анулюванні реєстрації платника ПДВ, нормами Податкового кодексу України не передбачено.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Податковою знижкою вже ...

КОМЕНТАРІ