На Рівненщині затримали чоловіка, який обікрав храм

На Рівненщині затримали чоловіка, який обікрав храм

13.09.13 11:46 0 870
В обласному центрі правоохоронці затримали одного із зловмисників, котрий обікрав недобудовану церкву Святого Миколая Успенського у Рівному.

Цього дня двоє чоловіків сиділи за чаркою оковитої, один із них запропонував іншому підзаробити. Та розповів, що неподалік знаходиться будівництво, звідки можна викрасти металеві речі та здати їх на металобрухт.

Алкоголь зробив свою справу, добряче хильнувши чоловіки проникли на територію церкви. Зірвавши скобу навісного замка підсобного приміщення, викрали елементи металевих риштувань, частину з яких встигли перенести за територію храму. Саме в цей момент їх побачили робітники, котрі тут працювали. Вони затримали одного зловмисника, іншому вдалося втекти.

Як з’ясувалося, причетним до крадіжки виявився 60-річний Павло без постійного місця проживання, котрий не одноразово притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини. Та провів у місцях позбавлення волі 29 років.

Чоловік не заперечує своєї причетності до злочину. Зі слів затриманого стало відомо, що таким чином він хотів підзаробити, адже ніде не працює та не має коштів для існування.

Особу іншого зловмисника працівники міліції встановлюють.

— Наразі відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 (крадіжка поєднана з проникненням) Кримінального кодексу України, — зазначив начальник Рівненського МВ УМВС в Рівненській області Руслан Мельник. — За такі дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох років до шести років. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Триває досудове розслідування.

Надія Юрчук,

Рівненський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові відбудеться ...
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ