На Тернопіллі ваша небайдужість допоможе у розкритті квартирних крадіжок

На Тернопіллі ваша небайдужість допоможе у розкритті квартирних крадіжок

13.09.13 10:43 0 851
Жителі області потерпають від домушників. З початку року на Тернопільщині зареєстровано понад сто квартирних крадіжок. 55 фактів незаконного проникнення до житла міліціонерам вдалося розкрити гарячими слідами. За рештою правоохоронці проводять розшукові заходи.

З помешкань тернополян злодії, здебільшого, викрадають чималі суми у валюті, ювелірні вироби, мобільні телефони та інші цінні речі.

Способи проникнення до квартир різноманітні. Але у більшості випадків крадії напередодні розвідують, коли саме господарі виходять з дому та повертаються назад. Під виглядом різноманітних комунальних та соціальних служб напередодні заходять до сусідів та у квартири потерпілих. До скоєння крадіжки крадії тривалий час крутяться поблизу під’їздів, розпитують про мешканців багатоповерхівки, мають у руках інструмент для зламування дверей та замків. Якщо ви зустрінете таких підозрілих осіб, в руках у яких сумки з приладдям та краденими речами, терміново телефонуйте за номерами у Тернополі (0352) 27-13-68 (з 9 до 18 години), 27-12-58 (цілодобово). Намагайтеся запам’ятати прикмети підозрілих осіб.

Вибравши зручний момент, підібравши ключі до вхідних дверей, з допомогою спеціального приладдя зловмисники проникають до чужих помешкань. Як правило, жертвами таких квартирних крадіїв стають сім’ї, де господарі відсутні до обідньої пори або їх немає вдома декілька днів.

Як вберегти майно від злодіїв – кожен обирає сам. Але, з досвіду відомо і практикою перевірено – найбільш ефективним засобом захисту помешкання є встановлена сигналізація. Зауважте, металопластикові вікна злодієві легше відкрити, як дерев’яні конструкції. Довірте встановлення замків на вхідних дверях професійним майстрам. Виїжджаючи надовго з дому, не залишайте вдома валюту та золоті вироби. Якщо мешкаєте на нижніх поверхах, встановлені на вікнах решітки допоможуть вберегтися від домушників. Запідозривши крадіжку, не заходьте усередину квартири, негайно телефонуйте у чергову частину міліції на номер 102.

Сектор зв’язків з громадськістю УМВС України в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: "Галичина" програла ...

КОМЕНТАРІ