У Луцьку вандали знову пошкодили один з пілонів, що входить до системи туристичного ознакування

У Луцьку вандали знову пошкодили один з пілонів, що входить до системи туристичного ознакування

13.09.13 09:31 0 872
Минулими вихідними знову було пошкоджено пілон, що знаходиться на майдані Братський міст. З одного боку було розбито скло та освітлювальні елементи.

Коментуючи ситуацію, Тарас Яковлев зауважив, що йому прикро говорити про такі речі, адже стає соромно за лучан. Він зауважив, що, на жаль, у нашому суспільстві є несвідомі громадяни, які не цінують майно громади. «Я постійно наголошую, що Луцьк – це європейське місто. Ми знаходимося набагато ближче до Європи, ніж інші міста нашої держави», – наголосив заступник міського голови. Він зауважив, що міська влада працює над тим, аби зробити наше місто кращим та привабливим для туристів. Система туристичного ознакування встановлена для того, аби туристам було легше орієнтуватися у нашому місті.

Тарас Яковлев зауважив: «Більше двох тисяч гривень місто уже нещодавно витрачало на відновлення цього ж пілона, якого побили вандали. Ми тоді думали, що на цьому питання вичерпається, і він далі буде допомагати туристам орієнтуватися у місті. Однак, небагато часу пройшло, а змушені знову вишукувати у міському бюджеті кошти на його відновлення. Цього разу, окрім скла, пошкоджено й прилади освітлення пілона», – наголосив заступник міського голови. За його словами, з міського бюджету на відновлення пілона після двох актів вандалізму витрачено близько п’яти тисяч гривень. На його думку, ці кошти можна було б спрямувати на виготовлення додаткового туристичного ознакування чи інформаційних таблиць. Однак, констатував він, змушені будемо від цього відмовитися і спрямовувати кошти на відновлення тих речей, які були раніше встановлені.

Заступник міського голови Тарас Яковлев звернувся до лучан, аби вони, коли стають свідками актів вандалізму, викликали працівників правоохоронних органів. Також він закликав мешканців міста бережно ставитися до майна, що належить луцькій громаді, адже все нове, що впроваджується у нашому місті, робиться, в першу чергу, для його жителів та для створення позитивного іміджу Луцька.

Довідково. Система туристичного ознакування Луцька складається з 11-ти багатовекторних вказівників та трьох інформаційних світлових пілонів, що встановлені в ключових місцях руху туристичних потоків. Вказівники та пілони виготовлені з високоякісних матеріалів, за новітніми технологіями.

Виготовленням вказівників та пілонів займалося ТзОВ ВФК «Пелікан» (м. Дніпропетровськ). Виготовлення системи туристичного ознакування Луцька коштувало міському бюджету 62 298 грн. Один пілон вартує 10300 грн, а вказівник – 2854,00 грн.

Основними типами знаків є вказівники, що показують напрям руху, та інформаційні пілони з картами-схемами центральної і старої частини міста Луцька. Інформаційними елементами системи ознакування є карти-схеми міста, піктограми об’єктів, текстова інформація. На карті-схемі, вказівниках та інформаційних пілонах об’єкти туристичного інтересу позначені у вигляді піктограм. Стилізовані зображення цих об’єктів допомагають візуально ідентифікувати їх у місті. Використовуються також піктограми об’єктів сервісу та міської інфраструктури.

Всі елементи виконані в цілісному графічному стилі. У кольоровій гаммі знаків використовується червоно-коричневий (тло), жовтий та білий (піктограми, текст) кольори. Таке кольорове вирішення відповідає функціональному призначенню знаків, одночасно гамма, близька до кольорів міської символіки, додає елементам асоціативного забарвлення з містом Луцьк.

Текстова інформація дублюється англійською мовою.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ