Луцьк: у школах міста відбудеться Олімпійський урок

Луцьк: у школах міста відбудеться Олімпійський урок

13.09.13 11:52 0 978
Дев’ятий рік поспіль Національний олімпійський комітет України спільно з Міністерством освіти і науки України, Міністерством молоді та спорту України організовують Всеукраїнський Олімпійський тиждень, в рамках якого відбудеться Олімпійський урок з метою залучення дітей та молоді до активних занять спортом, утвердження здорового способу життя та популяризації олімпійського руху.

Всеукраїнський олімпійський урок було започатковано у 2005 році з ініціативи Національного олімпійського комітету України за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту.

До організації і проведення уроків, Олімпійського тижня залучаються ветерани фізичної культури і спорту, провідні фахівці, кращі спортсмени та учасники Олімпійських ігор, інструктори, вчителі фізичної культури, історії, малювання, географії, класні керівники, класоводи, бібліотекарі, батьки.

У всіх навчальних закладах міста сформовано відповідні плани, заплановано проведення виховних годин, бесід, лекцій, спортивних свят, вікторин, конкурсів малюнків та плакатів на спортивну тематику, про здоровий спосіб життя, майстер-класів, показових тренувань, змагань за участю провідних спортсменів, вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл, спортивних клубів, зустрічі з провідними спортсмена міста і області, учасниками Олімпійських ігор.

Завтра в рамках Олімпійського тижня у Луцьку буде проведено відкритий міський Олімпійський урок на новоствореному майданчику ЗОШ І-ІІІ ступенів № 23. Учасниками олімпійського уроку будуть збірні команди, сформовані з учнів 6-7 класів ЗОШ № 17, гімназії № 18 і ЗОШ № 23. У ньому візьмуть участь представники міської влади, благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», керівники навчальних закладів.

Урок буде відбуватися у формі малих Олімпійських ігор. До програми змагань включено 5 естафет з олімпійських видів спорту. Крім змагань учасники дійства матимуть змогу насолоджуватися цікавими показовими виступами юних спортсменів нашого міста і художніми номерами юних артистів.

Переможці і всі учасники відкритого Олімпійського уроку отримають нагороди від управління освіти, призи від благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», регіонального відділення НОК України у Волинській області і обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: Іванов і Єлістратова ...

КОМЕНТАРІ