В Закарпатській області міжнародний фестиваль телерадіопрограм для національних меншин „Мій рідний край”

В Закарпатській області міжнародний фестиваль телерадіопрограм для національних меншин „Мій рідний край”

13.09.13 10:21 0 830
15-ий рік поспіль на базі Закарпатської ОДТРК (ТИСА-1) проводиться Міжнародний фестиваль телерадіопрограм для національних меншин „Мій рідний край”.

Організаторами згаданого форуму виступають Державний комітет телебачення і радіомовлення України, Міністерство культури України, Закарпатська обласна державна телерадіокомпанія, Закарпатська обласна державна адміністрація та Закарпатська обласна рада.

Мета фестивалю – показ духовного відродження національних меншин, культурних надбань і цінностей всіх етнічних спільнот, що проживають в країнах-учасницях, сприяння створенню та показу документальних фільмів, телевізійних і радіопрограм, які спрямовані на духовне відродження національних меншин, пошук шляхів вирішення проблем сьогодення етнічних спільнот, що компактно проживають на території країн - учасниць згаданого телерадіофестивалю.

Цьогорічний фестиваль триватиме з 12 по 14 вересня, на базі відпочинку „Золота гора”, поблизу Ужгорода.

У фестивалі приймуть участь українські регіональні та закордонні телерадіокомпанії. Зокрема, учасниками ХV-го Міжнародного фестивалю телевізійних і радіопрограм для національних меншин "Мій рідний край" стали: Україна, Румунія, Словаччина, Угорщина, Чорногорія, Сербія, Швеція. Очікуємо на фестивалі біля 20 представників закордонних та регіональних телерадіокомпаній України.

Для конкурсного перегляду представлено на 62 телевізійні роботи студій України, Словаччини, Угорщини, Румунії, Сербії, та 57 радіопрограм України, Румунії, Угорщини, Словаччини.

Майже у всіх програмах тематика відповідала головній ідеї фестивалю – показу життя національних меншин, розмаїття їх культур, побуту, відродження та збагачення їх духовної спадщини, традицій.

Із кожним роком професійний рівень конкурсних програм зростає. Цікавими є авторські ідеї, пошук нових форм у розкритті тем. За дні фестивалю творчі дискусії та спілкування учасників фестивалю служать взаємному обміну досвідом українських та зарубіжних телевізійників, виробленню стратегії сучасного телебачення.

За своєю ідеєю, тематичним спрямуванням фестиваль «Мій рідний край» є єдиним не лише в Україні, але й у Європі. Журі вважає, що фестиваль повинен мати своє продовження в майбутньому.

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ