У Волинській області прокуратура Іваничівського району усуває порушення законодавства при наданні соціальних послуг

У Волинській області прокуратура Іваничівського району усуває порушення законодавства при наданні соціальних послуг

13.09.13 09:57 0 812
Прокуратурою Іваничівського району проведено перевірку додержання вимог Законів України «Про соціальні послуги», «Про місцеві державні адміністрації» в діяльності управління соціального захисту населення та територіального центру соціального обслуговування Іваничівської райдержадміністрації.

Перевірка засвідчила непоодинокі факти порушень у територіальному центрі вимог діючого законодавства в сфері надання соціальних послуг.

Зокрема, організація харчування підопічних стаціонарного відділення не відповідає санітарним нормам. Неналежним є стан побутового та медичного обслуговування громадян, які проживають у цьому відділенні.

Виявлені також порушення порядку надання підопічним адресної натуральної та грошової допомоги та надання платних соціальних послуг.

Окрім того, працівники центру подекуди нехтують своїми обов’язками щодо виявлення громадян, які перебувають у складній життєвій ситуації у зв'язку з похилим віком, інвалідністю, хворобою, не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги.

На усунення виявлених порушень голові Іваничівської районної державної адміністрації внесено подання.

За результатами розгляду документа прокурорського реагування до дисциплінарної відповідальності притягнуто двох завідувачів відділень територіального центру соціального обслуговування. Завідувача стаціонарного відділення територіального центру звільнено із займаної посади.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: WTA Ташкент. Сестри Кіченок ...

КОМЕНТАРІ