У Львівській області галицькому з'єднанню внутрішніх військ - 74 роки

У Львівській області галицькому з'єднанню внутрішніх військ - 74 роки

13.09.13 09:44 0 773
Одна з найстарших частин внутрішніх військ відсвяткувала свій День народження. Ця частина під час Великої Вітчизняної війни героїчно обороняла міста Ромни та Воронеж, за що була нагороджена орденом «Червоної зірки».

За чисельні здобутки в службово-бойовій діяльності в роки Незалежної України їй було присвоєне почесне найменування «Галицька».

Традиційно в цей день бригаду відвідали ветерани частини, запрошені гості та духовенство.

Першим привітав особовий склад командир 2-ої окремої Галицької ордена Червоного Прапора бригади внутрішніх військ МВС України полковник Олег Сахон. Привітання та слова вдячності від начальника управління Західного територіального командування внутрішніх військ МВС України генерал-майора Юрія Аллерова передав заступник начальника управління полковник Сергій Скрипнюк.

З Божим благословенням до всіх присутніх звернувся отець Пало, військовий капелан, який щонеділі проводить богослужіння в цій частині. Від Єпископа Львівського і Галицького владики Філарета він подарував військовослужбовцям ікону «Покрови Пресвятої Богородиці», яка буде знаходитись у капличці військової частини.

З теплими привітаннями до особового складу частини та ветеранів звернулися бойові побратими з інших частин: командир Навчального центру внутрішніх військ МВС України полковник Михайло Кулик та заступник командира Римнікського орденів Кутузова, Богдана Хмельницького, Червоної Зірки полку з виховної роботи підполковник Сергій Ховайло.

Характерною особливістю цьогорічного святкування було те, що за ініціативою Львівської міжрегіональної секції Асоціації ветеранів внутрішніх військ в урочистостях прийняли участь голови рад ветеранів військових частин 3007 та 4114 майори у відставці Олександр Дацишин та Василь Євець, які пліч-опліч виконували службово-бойові завдання на Західних теренах України, а також ветерани цих частин.

Святковий наказ з нагоди річниці частини порадував багатьох військовослужбовців, так тільки відпусток для військовослужбовців строкової служби було оголошено 15. Були і цінні подарунки та присвоєння військових звань «старший солдат» з врученням погонів.

Урочисті заходи завершились святковим концертом художньої самодіяльності частини та запрошених шевських учбових установ Львова.

На добру згадку учасники урочистих зборів сфотографувалися біля монументу бойової слави та історичного шляху частини.

Підполковник запасу Юрій Ваврисюк
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львів’яни побачать 40 ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ