Львівщина: обговорено шляхи вирішення проблемних питань ПАТ «Дрогобицький завод автомобільних кранів»

Львівщина: обговорено шляхи вирішення проблемних питань ПАТ «Дрогобицький завод автомобільних кранів»

13.09.13 08:27 0 770
11 вересня перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Богдан Матолич провів робочу нараду з керівництвом Публічного акціонерного товариства «Дрогобицький завод автомобільних кранів».

Під час засідання сторони обговорили ситуацію, що пов’язана із частковою зупинкою виробництва на підприємстві та наявністю заборгованості із виплати заробітної плати його працівникам. Також розглянули питання щодо значного зменшення обсягів виробництва. Зазначимо, що індекс обсягів виробництва ПАТ «Дрогобицький завод автомобільних кранів» за січень-липень 2013 року у порівнянні до січня-липня 2012 року становить 38,9%.

Було відзначено ряд факторів, що зумовили згадані проблеми підприємства, зокрема це постійне зростання цін на метал та енергоносії, висока конкуренція з боку російських виробників автокранів, собівартість виготовлення яких є нижчою (дешевші енергоносії), експансія дешевих китайських, російських і білоруських кранів на український ринок. Окремо наголосимо, що упродовж 2012-13 років не було жодного держзамовлення на продукцію ПАТ «ДЗАК».

Також варто зазначити, що на складний фінансовий стан заводу вплинули й дефіцит обігових коштів, низький ринковий попит та затримка грошових надходжень за раніше відвантажену продукцію.

За підсумками наради Богдан Матолич дав ряд доручень, зокрема, що стосуються опрацювання питань щодо створення лізингової компанії, активізації маркетингової діяльності комерційних підрозділів ПАТ «ДЗАК» та забезпечення його участі у тендерах на закупівлю автокранів та іншої техніки в Україні та країнах СНД.

Були прийняті рішення й щодо сприяння заводу у закупівлі сміттєвозів за кошти обласного та місцевих бюджетів, залучення підприємства до участі у ХІІІ Міжнародному Економічному Форумі з метою просування продукції на ринку, а також розробки графіку погашення заборгованості з виплати заробітної плати до кінця 2013 року.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: "Кремінь" підписав ...

КОМЕНТАРІ