Роман Навроцький: "Прокуратура Підволочиського району тисне на депутатів райради"

Роман Навроцький: "Прокуратура Підволочиського району тисне на депутатів райради"

13.09.13 11:21 0 758
Прокуратура Підволочиського району незадоволена голосуванням депутатів на 18-й сесії міської райради, що відбулася 6 червня 2013 року. Невдоволення виникло через питання "Про фінансування центру надання адміністративних послуг". Завдяки принциповій позиції депутатів фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Підволочиській райраді, які взяли активну участь у обговоренні даного питання й висловили думку про недоцільність створення даної установи. Їхній заклик підтримала більшість депутатів з инших фракцій і рішення про виділення коштів на створення цього центру відхилили.

Внаслідок цього прокуратура Підволочиського району до місцевої районної ради спрямувала подання про усунення вимог закону "Про адміністративні послуги", у якому зокрема, зазначила: "…Такі дії (бездіяльність) зі сторони Підволочиської районної ради здійснюють перешкоди для створення центру надання адміністративних послуг у строки визначені ч.3 ст.20 Закону України "Про адміністративні послуги" та п.83 та 83.1 Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження "Програми економічних реформ на 2010-2014 роки "Заможне суспільство,конкурентоспроможна економіка, ефективна держава" затвердженого Указом Президента України від 12 березня 2013 року № 128/2013………Вимагаю: 1.Розглянути дане подання та вжити заходів до усунення порушень вимог Закону України "Про адміністративні послуги" та інших актів законодавства. Причин таких порушень та умов, що їм сприяють. А також недопущення порушень в майбутньому. 2. Забезпечити належне фінансування, необхідне для створення центру надання адміністративних послуг у Підволочиському районі".

"Дане подання є свідомим тиском на депутатів та їхні рішення. Ніхто ще не відміняв самоврядування у нашій державі, тому голосування у сесійній залі відображає "думку народу". Ми уже пам'ятаємо подібні проєкти ("Відкрите вікно") у які "підприємці лізли ногами" і панувало повне безправ'я. Дані центри ніякої користи не дали і всі й надалі вирішували свої питання у звичному режимі. Дозвільні документи все одно отримували у інстанціях і потрібно було оббити немало порогів для цього. Підтримка підприємництва, на мою думку, полягає не у створенні таких центрів, а у послабленні податкового кодексу, зменшенню документообігу та звітности. А найбільше у припиненні сприйняття бізнесу як "дійної корови", з якої шляхом тиску вимагають побільше надоїв. Таке "пакращення життя" ми можемо бачити не тільки на Підволочищині, а й по всій Тернопільщині. Реформи стали не більше як "рекетирським" вибиванням грошей у підприємців та затягуванням зашморгу на шиї в простих людей", – заявив депутат Тернопільської обласної ради Роман Навроцький.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міжнародний інститут ...
Наступна новина: У Чернівцях розпочався ...

КОМЕНТАРІ