У Львові садовий готує міські комунальні підприємства до передачі в концесію Фірташу

У Львові садовий готує міські комунальні підприємства до передачі в концесію Фірташу

13.09.13 11:31 0 874
"Львівське міське комунальне підприємство "Львівтеплоенерго", комунальні підприємства "Залізничтеплоенерго" та "Львівводоканал" готують до передачі у концесію. Саме тому міська влада саботує перехід на одноставковий тариф, бо він вигідний насамперед громаді, а не підприємству". Про це 11 вересня 2013 року під час пресової конференції повідомив депутат Львівської міської ради від ВО "Свобода", заступник голови фракції націоналістів у міськраді Іван Гринда.

За словами депутата, міські комунальні підприємства штучно заганяють у боргову яму, щоби згодом передати їх у концесію: "За нашою інформацією, їх планують передати у концесію фірмам, наближеним до олігарха Дмитра Фірташа. Через те, що для цих підприємств вигідний двоставковий тариф, міський голова блокує виконання рішення ради про його скасування".

Коментуючи документи, які надійшли у комісію Львівської міськради, а саме додатки-обґрунтування до формування тарифів на постачання теплової енергії у місті Львові, депутат Львівської обласної ради свободівець Йосип Ситник заявив, що брехня про зростання тарифів чітко виявлена і доведена.

"Сумарна собівартість, якщо порівнювати фактичний тариф на 2012 рік і план на 2013 рік у показниках, розрахованих самим "Львівтеплоенерго", зросла лише на 2,6 %. Заяви представників комунальних підприємств-монополістів, які, до речі, належать міській громаді, і команди міського голови про можливе зростання тарифу на 38%, є шантажем і дезінформацією, оскільки цифру завищено на понад 35%. Такого зростання не має і бути не може", – пояснив Йосип Ситник.

Депутати переконані, що міський голова Львова А.Садовий, саботуючи виконання ухвали про скасування двоставкового тарифу у Львові, намагається зекономити кошти уряду, витягуючи при цьому кошти із мешканців Львова. За словами голови комісії законности та депутатської діяльности ЛМР свободівця Любомира Мельничука, головне питання полягає у тому, хто проводив розрахунки для команди Садового, за результатами яких тариф начебто зросте на 38%.

"Економічне обґрунтування цієї відвертої брехні проводив добродій Камінський, якого 2011 року звинуватили у махінаціях з б'юджетними коштами й визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення. Тепер ця особа проводить економічні розрахунки, якими міський голова лякає львів'ян. Це мільйони гривень, які осідають у кишенях нечистих на руку чиновників", – заявив Любомир Мельничук.

Свободівець зазначив: украй важливо, аби громада розуміла, що Садовий позивався не з міськими депутатами – він позивався із львів'янами. І саме в них виграв, домовившись із "регіонами" про потрібне рішення. Але депутатський корпус продовжуватиме боротьбу. Рішення судді Віктора Романюка оскаржуватимуть. Окрім того, фракція ВО "Свобода" у міськраді звернеться до прокуратури з вимогою перевірити достовірність розрахунків тарифу на опалення, поданих "Львівтеплоенерго" та "Залізничтеплоенерго".

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Маленьким лучанам ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ