На Тернопільщині активно розвиватимуть та популяризуватимуть регбі

На Тернопільщині активно розвиватимуть та популяризуватимуть регбі

13.09.13 08:22 0 795
Таке рішення було прийнято під час наради, яку провів перший заступник голови обласної ради Сергій Тарашевський. У її роботі взяли участь віце-президент Федерації регбі України Олександр Гуля, депутати облради, представники вузів Тернополя та керівники управлінь ОДА, голови спортивних товариств краю, регбісти Тернопілля. Відбулася предметна розмова про стан та перспективи розвитку цього вже олімпійського виду спорту в області. Було вирішено створити робочу групу, яка буде куруватиме процес становлення та поширення цього виду спорту. Також вирішили рекомендувати сесії обласної ради внести доповнення до вже прийнятої програми «Про розвиток олімпійських видів спорту на Тернопільщині». Учасники наради звернулися до представників органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, бізнесу щодо підтримки турніру з регбі, який має пройти незабаром у Тернополі та Кременці.

Перший заступник голови облради наголосив на тому, що розвитку цього виду спорту сприятиме й те, що регбі не є надзвичайно затратним, що для тренувань та турнірів можна використовувати вже наявні футбольні поля, тощо. «Впевнений, що дана ініціатива буде підтримана та втілена у життя. Регбі на Тернопільщині отримає таку ж серйозну підтримку, як і у Європі. Наші діти та дорослі активно займатимуться цим видом спорту та досягнуть у ньому серйозних вершин. А це в свою чергу сприятиме популяризації області в Україні та за кордоном. А краянам регбі допомагатиме поліпшити фізичний стан та сприяє їх адаптації у соціумі. Адже це спорт, який розвиває колективістський дух, відчуття команди, вміння підтримати товариша та допомогти йому», – сказав Сергій Тарашевський.

У свою чергу віце-президент Федерації регбі України Олександр Гуля висловив вдячність очільнику облради за розуміння проблем регбістів області та готовність підтримати цей вид спорту. «Нинішня нарада показала зацікавленість у співпраці в царині розвитку регбі усіх її учасників. У свою чергу Федерація надасть допомогу та внесе свою лепту в становлення та популяризацію спорту на Тернопільщині», – підкреслив віце-президент Федерації регбі України

По завершенні наради відбулась прес-конференція щодо розвитку та популяризації регбі як виду спорту на Тернопіллі. Її учасники наголосили на тому, що є певний символізм у тому, що нинішні заходи відбуваються напередодні Дня фізичної культури і спорту, і це -добрий знак, який ще більше вселяє переконання, що регбі на Тернопіллі бути!

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцька ОДПІ: платники ...
Наступна новина: Тайсон не зможе грати за ...

КОМЕНТАРІ