Тернопільщина за результатами оцінки діяльності у I півріччі 2013 року посіла 7 місце в Україні

Тернопільщина за результатами оцінки діяльності у I півріччі 2013 року посіла 7 місце в Україні

13.09.13 08:06 0 794
За результатами оцінки діяльності обласних державних адміністрацій Тернопільська область у першому півріччі посіла 7 місце в Україні. Про це на нараді в облдержадміністрації повідомив заступник голови Тернопільської ОДА Василь Гецько. За його словами, у січні-червні в регіоні зросли темпи виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів. Найбільше, а це майже на 10%, зріс обсяг сільськогосподарської продукції та виробництво продукції тваринництва. Втім, як зазначив Василь Гецько, завдання, яке ставить голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян щодо розвитку тваринництва залишається актуальним.

За перше півріччя на Тернопіллі зросли обсяги експорту, тоді як в середньому по Україні вони знизилися. Область посідає друге місце після Кіровоградщини за темпами зростання експорту. Втім, як заявив заступник голови ОДА, очікується, що цей показник у другому півріччі буде ще кращим. близько 40% експорту області складає продукція АПК. Василь Гецько доручив активізувати роботу у районах щодо переробки цукрових бур`яків з інших областей, а відтак, мінімізувати можливі втрати на ринку виробництва цукру.

Тернопільщина вперше за 10 років вийшла на позитивне сальдо торгового балансу товарів і послуг. Експорт послуг зріс в 4,5 рази, заявив Василь Гецько. Також він повідомив, що рівень виконання доходів загального фонду місцевих бюджетів є одним із кращих серед регіонів. Зріс оборот роздрібної торгівлі на 10% і майже на стільки у першому півріччі зросла заробітна плата.

Попри чимало позитивних факторів, які сприяли області вийти на 7 місце в Україні, за словами Василя Гецька, ще є ряд невирішених та проблемних питань. Влада області ситуацію тримає на контролі і намагається, за завданням голови ОДА, вирішувати усі питання соціально-економічного життя Тернопільщини.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині активно ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ