На Житомирщині активно відновлюють стадіони, реконструюють спортивні майданчики та споруди

На Житомирщині активно відновлюють стадіони, реконструюють спортивні майданчики та споруди

13.09.13 08:06 0 862
На виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» щодо залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом, популяризації здорового способу життя в Житомирській області проводиться системна робота.

Головною проблемою подальшого розвитку фізичної культури і спорту в області є нагальна необхідність здійснення капітальних видатків на розвиток мережі сучасних спортивних споруд, реконструкцію і капітальний ремонт головних спортивних баз загального користування.

У 2012 році загальний обсяг коштів з міських та районних бюджетів, витрачений на будівництво та реконструкцію спортивних споруд, склав 4,3 млн.грн.

Кошти державного бюджету у минулому році були залучені на реконструкцію та будівництво спортивних об’єктів у м. Новограді-Волинському, Ємільчинському, Червоноармійському, Новоград-Волинському районах. Завершено будівництво спортивного комплексу у м. Баранівка.

У 2013 році кошти державного бюджету в сумі 9,407 млн.грн. виділені на реконструкцію Центрального стадіону у м. Житомирі, який знаходиться в обласній комунальній власності. З обласного бюджету на проведення робіт по капітальному ремонту легкоатлетичного манежу виділено 400 тис.грн.

Земельні ділянки під будівництво капітальних спортивних споруд зарезервовані в містах Житомирі, Новограді-Волинському, Коростені та Бердичеві. Крім того, статус бази олімпійської підготовки надано спортивно-оздоровчій базі с. Березина Житомирського району та спортивному комплексу «Динамо» у м. Житомирі.

Державному агентству з інвестицій та управління національними проектами України від області направлено відповідні пропозиції щодо реалізації національного проекту “Олімпійська надія 2022” по будівництву льодових палаців в містах Житомир, Коростень, Бердичів, Новоград-Волинський. Земельні ділянки для вказаних об\'єктів зарезервовані згідно з рішеннями міських рад.

Природно-екологічні умови та спортивні традиції області дозволяють планувати, при умові створення сучасної бази, проведення в Житомирі змагань не лише Всеукраїнського, а й європейського рівня з триатлону, відродження змагань з веслувального спорту, з легкої атлетики, видів єдиноборств.

Обсяг видатків обласного бюджету, передбачений на виконання Програми у 2013 році, складає 14,7 млн.грн.

На даний час обласним бюджетом 2013 року на розвиток фізичної культури і спорту передбачено 7,3 млн.грн.

Враховуючи, що завдяки своєчасно забезпеченій підготовці спортсмени області досягли високих результатів на рівні держави, Європи та світу, з метою збереження позитивної динаміки у рейтингу Житомирської області за показниками розвитку фізичної культури і спорту, існує нагальна потреба у подальшому суттєвому покращенні матеріально-технічного забезпечення сфери.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Тернопільщина за ...

КОМЕНТАРІ