Близько 56 % спрощенців в Україні обирають другу групу

Близько 56 % спрощенців в Україні обирають другу групу

13.09.13 08:44 0 778
Майже 1 млн. 255 тис. фізичних осіб-підприємців в Україні обрали спрощену систему оподаткування. У порівнянні з минулим роком їх кількість зросла на 58 тис. осіб.

Фахівці Міндоходів зазначають, що хоча зростання з першого погляду є незначним, але є стабільнім. З кожним місяцем кількість фізичних осіб, які працюють за спрощеною системою впевнено зростає.

Так, першу групу обрали 271 тис. осіб (21,5 % від загальної кількості); другу- 698 тис. осіб (55,6%); третю группу- 286 тис. осіб (22,8%), п’яту групу- 263 особи (0,02%).

З початку введення спрощеної системи оподаткування постійно проводиться аналіз практики її застосування, аналізуються звернення від платників податків, на підставі яких формуються пропозиції щодо удосконалення норм Податкового кодексу.

Одним з таких позитивних зрушень є запровадження для платників спрощеної системи оподаткування, які обрали другу групу, замість податкового звітного періоду – календарний квартал – календарний рік, враховуючи, що платники другої групи складають найбільший відсоток платників спрощеної системи оподаткування.

Нагадаємо, що до другої групи належать фізичні особи-підприємці, обсяг доходів яких не перевищує 1 млн. грн. та мають право наймати одночасно не більше 10 працівників.

З метою підвищення рівня адміністрування та поліпшення ефективності роботи в другій половині поточного року в Міндоходів планується ряд інноваційних впроваджень, яки сприятимуть оптимізації процесів:

-введення електронної книги обліку доходів і витрат. Тобто платники при отриманні електронного ключа матимуть можливість в електронному форматі вести книгу та автоматично заповнювати на підставі даних книги податкову звітність, яку можна направляти в он-лайн режимі до податкового органу;

- можливість подання заяви платниками про перехід на спрощену систему оподаткування в електронному вигляді.

Завдяки ініціативам, які втілює Міндоходів спостерігається позитивна динаміка щодо кількості підприємців-спрощенців та стабільного росту бюджетних надходжень.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В "Арсеналі" не знають, чи ...
Наступна новина: За 8 місяців 2013 року на ...

КОМЕНТАРІ