Частка індивідуального будівництва на Львівщині – одна з найбільших в Україні

Частка індивідуального будівництва на Львівщині – одна з найбільших в Україні

13.09.13 08:49 0 785
11 вересня у Львівській облдержадміністрації відбулась нарада з питань введення в експлуатацію житлових будинків на території області за підсумками 8 місяців 2013 року та забезпечення повноти обліку даних з прийняття в експлуатацію житла щодо фізичних осіб (у зв’язку з набранням чинності з 01.01.2013р. Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень»).

Засідання пройшло під керівництвом начальника управління архітектури, містобудування та інфраструктурних проектів облдержадміністрації Володимира Лавріна, за участі представників Головного управління статистики, Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю та Головного управління юстиції у Львівській області.

Із доповіддю виступив заступник начальника Інспекції ДАБК у Львівській області Василь Миськів, який розповів щодо процедури оформлення, реєстрації та отримання декларацій про готовність до експлуатації об’єктів індивідуального будівництва згідно з електронним реєстром Держархбудінспекції України, а також про надання сертифікатів відповідності та відмов у їх видачі.

Як наголосив Володимир Лаврін, існуючий порядок розгляду суттєво ускладнює процедуру оформлення, реєстрації та отримання згаданих декларацій і, як наслідок, негативно позначається на кількості введених в експлуатацію об’єктів, сприяє самовільному будівництву. За його словами, для Львівщини, де частка індивідуального будівництва одна з найбільших в Україні, цей фактор має дуже вагоме значення.

Заступник начальника Головного управління статистики у Львівській області Галина Корисько також повідомила, що чинна процедура з формування статистичної звітності не дозволяє здійснювати в повному обсязі державного статистичного спостереження на основі форми №2-буд. На її думку, це пов’язано з відсутністю інформації від органів місцевого самоврядування у зв’язку з недотриманням вимог пункту 14 діючого Порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів (Постанова КМУ від 13.04.2011 №461) замовниками будівництва індивідуальних будинків.

Підсумовуючи нараду, Володимир Лаврін доручив присутнім керівникам надати пропозиції щодо термінових заходів з удосконалення існуючої системи формування статистичної звітності введених в експлуатацію об’єктів будівництва, для подальшої підготовки звернення до Мінрегіону України.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Собянін склав присягу як ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ