Свободівці привітали працівників Львівського історичного музею зі 120-річчям установи

Свободівці привітали працівників Львівського історичного музею зі 120-річчям установи

13.09.13 09:05 0 838
12 вересня 2013 року народний депутат України від ВО "Свобода" Олег Панькевич, свободівці – голова Львівської обласної ради Петро Колодій та депутати облради Ярослав Качмарик і Роман Ковальчук взяли участь в урочистостях з нагоди 120-річчя від дня заснування Львівського історичного музею.

Вітаючи працівників музею з цією знаменною датою, Олег Панькевич зазначив: "Я пишаюся, що мав честь працювати у Львівському історичному музеї. Для мене досвід цієї роботи був дуже корисним, бо дав розуміння того, наскільки важливими є відродження і збереження національної історичної пам'яти. Львівський історичний музей славний своїми скарбами, які є в експозиції та фондах музею, своїми професійними кадрами. Але є одна річ, яка відрізняє цей музей від инших в Україні – це щире вболівання за справу збереження національної пам'яти. І це, без перебільшення, є історичною місією музею".

Олег Панькевич наголосив, що підтвердженням цих слів є створення у Львові Музею визвольної боротьби українського народу, який є філією історичного музею.

Петро Колодій побажав музейникам міцного здоров'я, наснаги та творчих здобутків у їхній справі. "Дуже багато можна говорити про історичний музей, про музейну справу зокрема, але, на мою думку, музейна справа є свого роду машиною часу, про яку мріяло людство. Адже, прийшовши в історичний музей, ми можемо повернутися у далеке минуле, оцінити події, які тоді відбувалися, доторкнутися до скарбів минулого, що представлені в експозиціях музею, а також оцінити процеси розвитку цивілізації і навіть прорахувати майбутнє", – сказав голова облради.

Петро Колодій вручив працівникам історичного музею нагороди Львівської обласної ради.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ