Органи доходів і зборів спонукали понад 1800 роботодавців Хмельниччини підвищили зарплату своїм працівникам

Органи доходів і зборів спонукали понад 1800 роботодавців Хмельниччини підвищили зарплату своїм працівникам

13.09.13 08:15 0 838
Аби забезпечити дотримання працедавцями вимог чинного законодавства про оплату праці, територіальними органами Міндоходів області спільно з місцевими органами влади та іншими відомствами постійно проводиться роз’яснювально-профілактична робота.

Як зазначає заступник начальника Головного управління Міндоходів у Хмельницькій області Сергій Романов, з цією метою на засіданнях спільних комісій при виконавчих комітетах міських рад та райдержадміністраціях цьогоріч було заслухано 746-ох керівників підприємств, що виплачували своїм найманим працівникам заробітну плату, меншу від законодавчо встановленого мінімуму. Нагадаємо, що з 1 січня 2013 року мінімальний розмір місячної заробітної плати в Україні становить 1147 гривень, а з 1 грудня 2013 року – 1218 гривень, що відповідає офіційно встановленим розмірам прожиткового мінімуму.

«Усім треба знати, що право на оплату праці встановлено Конституцією України, а мінімальна заробітна плата є гарантованою державою соціальною гарантією, обов’язковою на всій території України і стосується всіх суб’єктів господарювання», - підкреслив посадовець.

Тож у поточному році 759 керівників заслухано на засіданнях відповідних робочих груп в органах Міндоходів. По 253-м підприємствам інформацію надано в органи прокуратури.

Як результат, на 914-ти підприємствах краю підвищено рівень заробітної плати. Додаткові надходження до місцевих бюджетів податку на доходи фізичних осіб при цьому склали понад 384 тисячі гривень.

Аналогічним чином ця робота проводилася й стосовно роботодавців – фізичних осіб. Спільні комісії при місцевих органах влади з початку року заслухали 647 підприємців, на індивідуальне спілкування з податківцями було запрошено загалом 895 підприємців, щодо 355 порушників законодавства поінформовано прокуратуру.

За наслідками роботи з цією категорією роботодавців підвищити заробітну плату своїм працівникам спромоглися 978 підприємців краю, місцева казна додатково отримала понад 267 тисяч гривень доходу.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині легковик ...
Наступна новина: В Італії спробують підняти ...

КОМЕНТАРІ