У Волинській області строки сплати збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності

У Волинській області строки сплати збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності

13.09.13 08:37 0 777
Юридичні особи та фізичні особи-підприємці, які провадять торговельну діяльність у пунктах продажу товарів; надають платні побутові послуги; здійснюють торгівлю валютними цінностями у пунктах обміну іноземної валюти та діяльність у сфері розваг, зобов’язані сплачувати збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності.

З метою здійснення такої діяльності суб’єкт господарювання повинен придбати торговий патент. Для цього необхідно подати до територіального органу Міндоходів за місцем сплати збору заявку на придбання патенту.В залежності від виду діяльності, Податковим кодексом України встановлено різні строки сплати збору:

- за провадження торговельної діяльності (крім торговельної діяльності з придбанням короткотермінового торгового патенту), діяльності з надання платних послуг, здійснення торгівлі валютними цінностями – щомісяця не пізніше 15 числа, який передує звітному місяцю;

- за провадження торговельної діяльності з придбанням короткотермінового торгового патенту сплата збору здійснюється не пізніше як за один календарний день до початку провадження такої діяльності;

- за здійснення діяльності у сфері розваг – щоквартально не пізніше 15 числа місяця, який передує звітному кварталу.

Під час придбання торгового патенту суб’єкт господарювання вносить суму збору за один місяць (квартал). На суму збору, сплачену під час придбання торгового патенту, зменшується сума збору, яка підлягає внесенню в останній місяць (квартал) його дії. Платники збору можуть здійснити сплату збору авансовим внеском до кінця календарного року.

Суми збору, не сплачені в установлені строки, вважаються податковим боргом і стягуються до бюджету згідно з положеннями Податкового кодексу.

У разі невнесення суб’єктом господарювання збору у встановлений строк, дія патенту анулюється з першого числа місяця, що настає за місяцем, у якому відбулося таке порушення.

Порядок придбання торгового патенту та строки сплати збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності визначені ст. 267 розд. XII ПКУ.

Інформаційно-комунікаційний департамент

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кубок Девіса. Поєдинок ...
Наступна новина: США почали постачати зброю ...

КОМЕНТАРІ